Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics komt met AudioIQ Technologie voor beter geluid aan beide kanten van de lijn

Nieuwe Discovery 665 Bluetooth headset van Plantronics met AudioIQ vermindert achtergrondgeluid met 50 procent

3GSM - Barcelona, 12 februari 2007 -- Plantronics lanceert vandaag de nieuwe Discovery 665 Bluetooth headset met AudioIQ, de eerste DSP (digital signal processing) geluidstechnologie die het geluidsniveau aan beide kanten van de lijn automatisch optimaliseert. De nieuwe technologie verbetert de verstaanbaarheid voor zowel de mobiele beller als luisteraar aan de andere kant van de lijn.

AudioIQ is een aanvulling op de ruim veertig jaar ervaring van Plantronics met geluidskwaliteit en verbetert de geluidskwaliteit van gesprekken onafhankelijk van de omgeving. Bij inkomende gesprekken past AudioIQ zich automatisch aan aan het niveau van achtergrondgeluid - van een rustige taxi tot een drukke straat - en verbetert de ontvangstkwaliteit, verstaanbaarheid en het volumeniveau. Bij uitgaande gesprekken vermindert AudioIQ het achtergrondgeluid voor de luisteraar tot 7-8 decibel of met ongeveer 50 procent. Het minimaliseert bovendien verstoring door spraakvervorming om verstaanbaarheid zo duidelijk mogelijk te maken.

"Audio IQ doet meer dan het geluid verbeteren - het maakt communicatie makkelijker en natuurlijker voor de personen aan beide kanten van de lijn. De dagen dat mobiele bellers gedwongen waren een rustig plekje op te zoeken voor een belangrijk telefoontje zijn voorbij," zegt Philip Vanhoutte, EMEA Managing Director van Plantronics. "Door AudioIQ in Plantronics' nieuwste Bluetooth headsets the verwerken, leveren we optimale communicatiecapaciteiten naast een stijlvol en comfortabel ontwerp.

Plantronics Discovery 665: Ideaal voor gesprekken onderweg

De nieuwe Plantronics Discovery 665 Bluetooth headset met AudioIQ is gebaseerd op de Discovery 655 en is bij uitstek geschikt voor gesprekken onderweg of in de auto. Na uitgebreid onderzoek naar headsetgebruik in de auto en onderweg ontwikkelde Plantronics een uniek oplaad- en opbergsysteem voor in de auto, inclusief een nieuwe visuele indicator voor inkomende gesprekken.

Bovendien bevat de Discovery 665 Plantronics' nieuwe QuickPair technologie die het Bluetooth setup proces eenvoudiger maken door de koppelmodus automatisch in te schakelen zodra de headset voor het eerst wordt aangezet.

"Persoonlijke technologie moet intuïtief zijn en het leven van de consument gemakkelijker maken," voegt Vanhoutte toe. "Plantronics streeft hiernaar met QuickPair en andere technologische innovaties die headsetgebruik erg simpel maken."

De Plantronics Discovery 665 is vanaf februari beschikbaar bij de grotere winkels voor een prijs van rond de ¤99.99 (Ex BTW).

Kenmerken en accessoires:

* AudioIQ, dat inkomende gesprekken duidelijker maakt en achtergrondgeluid tot 50 procent reduceert
* Handig oplaad- en opbergsysteem voor gebruik in de auto
* Visuele gespreksindicator en lege accu-indicator
* Lichtgewicht, strak ontwerp en aanpasbare oordopjes voor draagcomfort.

Voor meer informatie over de AudioIQ technologie en Plantronics' Bluetooth headsets, zie: www.plantronics.com

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876