Gemeente Alkemade


Ondertekening intentieverklaring Wmo-loket

13-02-2007

De gemeente Alkemade en de loketketenpartners ondertekenden op 6 februari een intentieverklaring voor het Wmo-loket. Hierin is vastgelegd dat vijf partijen zich zullen inzetten om een Wmo-loket in de gemeente Alkemade op te richten en om een samenhangend pakket aan dienstverlening te kunnen aanbieden aan inwoners van Alkemade.

Gemeenten zijn op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verplicht om informatie, advies en cliëntondersteuning aan de inwoners aan te bieden. Gemeente Alkemade heeft ervoor gekozen om een Wmo-loket in te richten om zo een optimale dienstverlening voor haar inwoners realiseren. Eén loket waarin informatie en advies op zoveel mogelijk terreinen en over zoveel mogelijk producten wordt gegeven en een loket waarin zoveel mogelijk direct wordt afgehandeld.

Om deze optimale dienstverlening te kunnen realiseren, is samenwerking gezocht met mogelijke partners in het loket. Die heeft de gemeente gevonden in stichting MEE, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Midden Holland, Stichting Welzijn Ouderen de Spil en in Woningbouwvereniging Alkemade.