Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 februari 2007

Politie houdt twee ontsnapte tbs-ers aan

Rekken/Haaksbergen

Bij de politie werd op maandag 12 februari om 11.20 uur een ontsnapping gemeld van twee jeugdige tbs-ers uit de gesloten afdeling van de inrichting in Rekken. De politie Twente en Noordoost-Gelderland zetten onmiddellijk een grote zoekactie op touw en kamden de omgeving uit. Omstreeks 13.55 uur troffen agenten het tweetal lopend op de Haaksbergerweg in Haaksbergen aan. De twee delinquenten, 16 en 19 jaar oud zijn terug gebracht naar de instelling en weer opgesloten. (07-019610)

Automobilist ramt geparkeerde vrachtwagen

Haaksbergen
Op maandag 12 februari heeft een 25-jarige automobilist uit Haaksbergen omstreeks 08.00 uur een aanrijding veroorzaakt met een geparkeerde vrachtwagen. De 53-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur stond met zijn vrachtauto geparkeerd aan de Nijverheidsstraat toen hij opeens een harde knal hoorde. De 25-jarige bestuurder had de vrachtauto over het hoofd gezien en knalde hierdoor in volle vaart achterop de vrachtauto. De bestuurder en zijn 53-jarige moeder uit Haaksbergen die bij hem inzat zijn met onbekend letsel in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de auto door een sleepbedrijf af laten slepen. (07-019418)

Man aangehouden wegens mishandeling

Enschede

Op maandag 12 februari werd om 23.10 uur een mishandeling gemeld in een pand aan de Haaksbergerstraat in Enschede.De agenten troffen daar een 39-jarige vrouw met een bebloed gezicht. Ze had een snee in haar wenkbrauw en haar kunstgebit was doormidden gebroken als gevolg van klappen die zij daarvoor had gehad van een 33-jarige Enschedeër. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 33-jarige was nog in het pand aanwezig en de politie hield hem aan. De verdachte betreft een veelpleger en is daarom in verzekering gesteld om te worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. (07-019842)

Automobilisten onder invloed

Enschede en Gronau

Op maandag 12 februari controleerde de politie om 23.00 uur een 44-jarige automobilist op de Haverkampweg in Enschede. Bij de automobilist werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop de man werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,5 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. In de kleding van de 44-jarige werd een valmes aangetroffen. Dit betreft een verboden wapen en is in beslag genomen. Ook bleek dat de verdachte nog een drietal boetes moest betalen van in totaal 792 euro of 13 dagen hechtenis. De verdachte betaalde de boetes en kon daarna het bureau weer verlaten. De politie maakt de nodige processen-verbaal op. (07-019837)

Op dinsdag 13 februari werd om 01.35 uur door een getuige gemeld, dat hij achter een automobilist reed op de A35 in Enschede in de richting Duitsland. Volgens de getuige was deze automobilist dronken, omdat deze slingerend over de weg reed. De automobilist had daarbij een bermpaaltje geramd. De getuige bleef de automobilist volgen en gaf zijn positie aan de politie door. Op een bepaald moment reden ze Duitsland in. De verdachte sloeg bij de afslag Gronau af, waar de politie hem onderschepte. De automobilist, een 33-jarige man uit Overdinkel verkeerde inderdaad behoorlijk onder invloed. De Duitse politie nam de verdachte over. De uitslag van de blaastest bedroeg 1,44 promille. Ook bleek dat de man geen geldig rijbewijs meer had en dat hij nog een aantal vonnissen had openstaan. (070019851)

Dronken man bezorgt overlast

Hengelo

Nadat een vernieling werd gemeld bij een school aan de Oude Postweg in Hengelo, stelde de politie op maandag 12 februari om 22.30 uur een onderzoek in. Zij troffen achter de school een 38-jarige Hengeloër aan, die behoorlijk onder invloed verkeerde. De man had een leeg bierflesje tegen de muur stuk gegooid. De agenten stuurden de 38-jarige weg, maar volgden hem wel even. Ze zagen toen dat de man op een bepaald moment een tuin bij een woning aan de Oude Postweg in liep. De man schreeuwde en toen hij op de deur begon te slaan, hielden de agenten de 38-jarige aan wegens openbare dronkenschap. De man is ter ontnuchtering opgesloten en zal nog worden gehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-019833)

Fietsster door automobilist aangereden

Enschede

Op de Wesselerbrinklaan in Enschede heeft op maandag 12 februari omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 41-jarige automobiliste uit Enschede en een 81-jarige fietsster uit diezelfde plaats. De 81-jarige fietste op de Wesselerbrinklaan komende vanuit de richting van het winkelcentrum Wesseler Nering. De 41-jarige reed op dat moment met haar voertuig over diezelfde weg komende vanuit de Broekheurnerring. Toen de fietsster ter hoogte van de orthodoxe kerk de straat over wilde steken zag zij de automobiliste over het hoofd waardoor de auto haar aanreed. De fietsster kwam door de aanrijding ten val en moest met onbekend letsel in de ambulance vervoerd worden naar het ziekenhuis. (07-019639)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --