Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 13-02-2007

Politie treft hennepkwekerij aan
ZUIDWOLDE Maandagmiddag heeft de politie in de garage van een woning aan de Hoofdstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De circa 700 planten zijn in beslag genomen, met de gehele installatie erbij. In het pand was niemand aanwezig. De bewoner zal later worden verhoord. De stroomvoorziening is door Essent afgesloten omdat er illegaal stroom werd afgetapt. (07-112359)

Automobilist gewond bij ongeval
COEVORDEN Maandagmiddag is een 35-jarige vrouw uit Coevorden gewond geraakt bij een ongeval. Ze is met een gebroken bekken naar het Scheperziekenhuis gebracht. De vrouw reed op de kruising van de Zaadvenenweg met de Dreef en kreeg daarbij geen voorrang van een 51-jarige automobilist uit Dalen. Beide autos raakten zwaar beschadigd. Twee kinderen van de vrouw, die achter in de auto zaten, bleven ongedeerd. (07-112857)

Aanhouding na huiselijk geweld
EMMEN Maandagavond heeft de politie in de wijk Rietlanden een 50-jarige man thuis aangehouden, na mishandeling van de 18-jarige zoon van zijn vriendin. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk geweld. (07-112887)

Brand bij kinderboerderij
ZWARTEMEER Maandagavond is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in de schuur van een kinderboerderij aan De Banken. De schuur brandde volledig uit. De duiven van de boerderij, tussen de 10 en 20 stuks, hebben de brand niet overleefd. De overige dieren konden later gemakkelijk weer worden gevangen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. (07-112901)

Diefstal uit woning

ZUIDWOLDE Bij een inbraak in een woning aan de Ten Utlodreef in Zuidwolde is in de nacht van maandag op dinsdag geld en een creditcard weggenomen. Men kwam in de woning door een deur te forceren. Uit de woning zijn tevens de paspoorten van de bewoners en een mobiele telefoon ontvreemd. (07-112919)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.