Dienstenbond CNV

Tussenevaluatie CAO Wonen
13-02-2007

Binnenkort komen werkgevers in de Wonenbranche en CNV Dienstenbond bij elkaar voor een tussenevaluatie van de lopende CAO. Loopt u tegen problemen op in deze CAO dan vragen wij u dat aan ons te melden, zodat wij dit mee kunnen nemen in deze besprekingen.

Vlak voor de zomer vorig jaar zijn werkgevers in de Wonenbranche en CNV Dienstenbond het na een moeizaam onderhandelingsproces eens geworden over een nieuwe CAO voor 2006 en 2007. Na uw goedkeuring in augustus is toen de nieuwe CAO van kracht geworden. Een van de afspraken uit die CAO was dat we lopende de CAO een aantal keer bij elkaar zouden komen om probleempunten in de CAO te bespreken en te bekijken of we alsnog arbo-afspraken in de lopende CAO moesten opnemen. Half maart staat een dergelijke afspraak gepland.

Knelpunten
De afgelopen periode is de CNV Dienstenbond al met een aantal knelpunten is geconfronteerd die zij wil inbrengen in het overleg:
* De onduidelijkheid over de reistijd voor buitendienstmedewerkers is in de nieuwe CAO weggenomen, maar nu blijkt de wijziging door sommige werkgevers opgepakt te worden als reden om het reizen in eigen tijd in te voeren. CNV Dienstenbond is van mening dat dit niet overeenkomt met de intentie van de afspraak.
* Er blijken wat problemen te zijn rond de afspraak over het sponsoren van international vakbondsprojecten;
* Er moet gesproken worden over de borging van het arbo-convenant (liep 31 december 2006 af in de CAO).

Heeft u nog vragen of knelpunten?
Als u of uw collegas de afgelopen periode nog tegen problemen bent aangelopen ten aanzien van de CAO horen we die graag van u, zodat we die kunnen meenemen in de tussenevaluatie. In het bijzonder zijn wij geĂŻnteresseerd in uw ervaringen met de uitbreiding van de bandbreedte van mogelijk te werken uur van tussen 32 en 42 uur naar tussen 32 en 45 uur. Ook horen we het graag als u zich herkent in een van de boven-staande knelpunten. Maar natuurlijk zijn ook andere vragen en opmerkingen van harte welkom. U kunt uw opmerkingen mailen naar j.warnaar@cnvdibo.nl

Nu geen nieuwe onderhandelingsronde
Uit het bovenstaande mag u niet afleiden dat er tussentijds een nieuwe CAO-onderhandelingsronde plaatsvindt. We kunnen de problemen met elkaar bespreken en waar we dat samen willen en kunnen oplossen. Echter, de huidige afspraken in de huidige CAO blijven tot eind dit jaar van kracht. Alles wat we nu niet kunnen regelen zal moeten worden meegenomen in de CAO-onderhandelingen eind dit jaar.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 023-5651052 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl