Rechtbank Groningen


Twee jaar celstraf en vier jaar rijontzegging voor ernstig ongeluk Zuidbroek

De 19-jarige automobilist die vorig jaar juni een ongeluk in Zuidbroek heeft veroorzaakt waarbij drie meisjes van dertien omkwamen, is door de rechtbank veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een rijontzegging voor de duur van vier jaar. Bij het ongeluk raakten de verdachte en een 12-jarig meisje zwaargewond.

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut reed de chauffeur onder invloed van alcohol. Daarnaast stelde de rechtbank vast dat de chauffeur te hard reed op een bochtige weg met zijwegen, waar hij naar eigen zeggen niet bekend was. De man bleef ondanks de waarschuwing van de vier meisjes die bij hem in de auto zaten te hard rijden. Als gevolg van zijn gedrag is de chauffeur in plaats van de naar rechts voerende bocht te vervolgen, op de linkerrijbaan terecht is gekomen, waarna hij tegen een boom is gereden.

De officier van justitie vorderde een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De rechtbank acht een lagere straf - mede gelet op de jonge leeftijd van verdachte - passend voor deze ernstige zaak.

LJ Nummer

AZ8337

Bron: Rechtbank Groningen Datum actualiteit: 13 februari 2007 Naar boven