Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sophos NAC 3.0 beveiligt netwerktoegang met eenvoudig beheer

Gorinchem, 13 februari 2007 - Sophos, wereldleider in IT-beveiliging, lanceert Sophos NAC 3.0. Dit programma vereenvoudigt het beheer van netwerktoegang en beschermt tegen bedreigingen die onbeveiligde computers met zich meebrengen. IT-beheerders kunnen met Sophos NAC 3.0 hun beveiligingsbeleid afdwingen tegen onbeveiligde computers die toegang tot het netwerk willen. De oplossing geeft IT-beheerders controle over business partners, gasten en werknemers die gebruikmaken van het netwerk, zonder dat zij hiervoor de bestaande infrastructuur of bestaande beveiligingsoplossing hoeven aan te passen. IT-teams kunnen hiermee op een eenvoudige manier de toegang beheren, terwijl ze tegelijkertijd hun systemen beter beschermen tegen malware.

Sophos NAC 3.0 combineert krachtige toetsing- en rapportage tools met uitgebreide beleid afdwingende mogelijkheden. Organisaties kunnen de beveiliging waarborgen nog voordat gebruikers inloggen op het bedrijfsnetwerk, of ze nu inloggen via een LAN, op afstand, via kabels, draadloos of via beheerde of onbeheerde eindpunten.

Een aantal belangrijke functies; Sophos NAC 3.0:


· Ondersteuning voor meer dan 350 beveligingsapplicaties en meer dan 600 OS patches


· Biedt de mogelijkheid snel te reageren op nieuwe en onvoorziene bedreigingen dankzij het aanmaken en afdwingen van applicaties


· Rapportage over de status en tijdsduur, dat een bepaalde 'endpoint' gebruik maakt van het netwerk en alerts bij nieuwe netwerktoegang


· Een compleet en flexibel beveiligingsbeleid


· Ongelimiteerde 24-uurs service per telefoon, e-mail en via de online helpdesk, 365 dagen per jaar

Sophos had bij het ontwerp van Sophos NAC 3.0 flexibiliteit en gebruikersgemak voor ogen. De software wordt centraal beheerd door een intuïtieve web interface. Systeembeheerders kunnen beleid creëren en beheren dat opgelegd wordt aan werknemers, zakelijke partners, consultants en 'guestaccounts' die toegang willen krijgen tot het netwerk. 'Endpoints kunnen toestemming krijgen of worden ontzegd. Vervolgens kan de oplossing automatisch interveniëren, ïsoleren, in quarantaine zetten, een bericht versturen of een eindpunt vrijstellen van het beleid.

Marnix van Meer, Directeur Sophos Benelux: "Studies wijzen uit dat de grootste bedreiging gecreërd wordt door de rechtstreekse omgeving van een bedrijf: de klanten, partners, eigen medewerkers enzovoort. Een juiste balans vinden tussen eenvoudige en gebruiksvriendelijke netwerktoegang dat toch aan de hoogste normen van veiligheid voldoet, was in het verleden steeds een moeilijke opdracht voor een systeembeheerder. De lancering van NAC 3.0 bewijst dat Sophos meedenkt met haar klanten en proactief inspeelt op de nieuwste behoeften."

Over Sophos Benelux

Sophos Benelux, gevestigd in Gorinchem, is een Sophos-distributeur die zich richt op het leveren van Sophos-producten en -diensten aan partners, resellers en klanten in de Benelux. Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetdreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com.

Over Sophos

Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetbedreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Het hoofdkantoor van Sophos bevindt zich in Groot-Brittanië. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen Sophos-gebruikers in ruim 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is Sophos in staat snel te reageren op nieuwe dreigingen, ongeacht de complexiteit ervan. Hierdoor wordt een optimale klanttevredenheid nagestreefd.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Lina Timmermans
Tel: +32 2 267 41 60
ltimmermans(at)creative-strategies.be