Ingezonden persbericht


Persbericht

Arlington koopt distributiecentrum in Venlo voor Alecta

Amsterdam, 13 februari 2007 - Arlington, een van Europa's grootste vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsmaatschappijen, heeft in Venlo een distributiecentrum gekocht namens Zweeds pensioenfonds Alecta, een van Arlington's grootste separate mandaten. Arlington kocht het pand van het Duitse IC Immobilien Beteiligungs GmbH voor EUR 10,47 miljoen.

Het distributiecentrum aan de Marco Poloweg is sinds 1 februari 2007 voor elf jaar verhuurd aan Tommy Hilfiger Europe BV. Het gebouw beslaat bijna 20.000 m2, waarvan 1.400 m2 kantoorruimte. Tommy Hilfiger huurde al het belendende pand op industriegebied Tradepark West van waaruit de Europese distributie plaatsvindt.

Bob Reidsma, managing director van Arlington in Nederland: "Het industriegebied Tradepark West in Venlo is aantrekkelijk voor zowel huurders als investeerders. We zijn blij dat we ook dit magazijn aan de portfolio van Alecta kunnen toevoegen. Met deze aankoop is Alecta nu in bezit van de beide panden die hier door Tommy Hilfiger in gebruik zijn. Een naburig pand op de Marco Poloweg is overigens in bezit van Celogix, ons logistieke vastgoedfonds. Arlington is altijd geïnteresseerd in nieuwe investeringsmogelijkheden in kantoor-, retail- en logistiek vastgoed."

Over Arlington
Arlington is een van Europa's grootste vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsondernemingen, met internationale activiteiten op het gebied van investering in, beheer en ontwikkeling van vastgoed. Sinds december 2005 is Arlington onderdeel van Macquarie Goodman, een geïntegreerde wereldwijde vastgoedgroep met een notering aan de Australische beurs. De activiteiten van Macquarie Goodman in Azië, Australië en Europa omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten.

Arlington heeft toegang tot een uitgebreid aanbod van vastgoed via zusterbedrijf Eurinpro International SA ("Eurinpro"), een toonaangevende ontwikkelaar van logistiek vastgoed op maat. Eurinpro heeft projecten ontwikkeld ter waarde van EUR 1.2 miljard in heel Europa. Er werken circa 90 mensen, die op dit moment meer dan 425.000 m2 vastgoed ontwikkelen.



Ingezonden persbericht