Veilig Amsterdam


Gemeente Amsterdam - Actieprogramma Regelgeving en Handhaving 2007-2010 vastgesteld

13/02/2007 - Het actieprogramma Regelgeving en Handhaving 2007-2010 is op 9 februari vastgesteld door het bestuurlijk team Regelgeving en Handhaving. Het actieprogramma is de uitwerking van het thema regelgeving en handhaving van het Bestuursakkoord 2006-2010.

Samenwerking tussen centrale stad en stadsdelen In het bestuursakkoord hebben de besturen van stadsdelen en centrale stad ambities vastgelegd om de kwaliteit en doelmatigheid van de bestuurlijke handhaving in onze gemeente te verhogen. Deze ambities dragen bij aan meer leefbaarheid en veiligheid in de stad. Ze zijn gericht op minder en duidelijker regels, integrale vergunningverlening, consequente en integrale handhaving van de regels, waarbij de burger en ondernemer centraal staan en de eenduidigheid in de stad voorop. De ambities zijn groot. Een groot deel van die ambities moet met, in en door de stadsdelen worden gerealiseerd.

Streven naar meer samenhang
Het Stedelijk Programma Regelgeving en Handhaving regisseert alle gemeentebrede inspanningen, initiatieven en activiteiten en zorgt voor de noodzakelijke samenhang, samenloop en samenwerking. Het stedelijk programma werkt in opdracht van de stadsdelen en centrale stad gezamenlijk.

Ambitieus actieprogramma
In het veelomvattende actieprogramma zijn, naast de programmaorganisatie en de context, de resultaten en inspanningen beschreven van de naar hoofddoelstellingen vertaalde ambities.