Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ maakt Europese winnaars bekend van Global LBS Challenge, Drives Location en Navigation on Wireless Devices

~ Applicaties van negen Europese halve finalisten tijdens 3GSM Wereld Congres in Barcelona te zien ~

Barcelona, 13 februari 2007 - NAVTEQ (NYSE:NVT), toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor navigatie in voertuigen en location-based solutions, maakt vandaag de Europese winnaars bekend van de NAVTEQ Global LBS Challenge op het 3GSM Wereld Congres. De Global LBS Challenge moedigt applicatieontwikkelaars aan innovatieve location-based service (LBS) applicaties te ontwikkelen die werken met draagbare apparaten die gebruik maken van positiebepalingstechnologie en NAVTEQ-kaarten. De deelnemende applicatieontwikkelaars kunnen strijden in drie verschillende categorieën, te weten: Navigation, Business Applications en Social Networking. Meer dan 340 bedrijven wereldwijd schreven zich in voor de wedstrijd. Hiervan gingen negen halve finalisten door naar de finale in Barcelona. De halve finalisten vertegenwoordigen een breed spectrum van draadloze applicaties in drie verschillende categorieën: Navigation, Business Applications and Social Networking. De halve finalisten zijn geselecteerd op basis van de commerciële haalbaarheid, functionaliteit en het ontwerp van hun applicaties.

De hoofdprijswinnaar en tevens winnaar in de categorie Navigation, Jentro Technologies GmbH, ontvangt een geldprijs van 35.000 euro en 100.000 euro aan NAVTEQ-kaartlicenties voor een jaar. Jentro's applicatie, activepilot, is een location-based, end-to-end service die lokale zoekmogelijkheden biedt, community-tools, e911 en off-board navigatie. Dit veelzijdige product komt tegemoet aan de behoeften uit de markt en fungeert daarnaast als sensor om met behulp van gebruikers via de Floating Car Data-technologie verkeersinformatie te genereren. Jentro wordt ondersteund door PTV. Elke categoriewinnaar, met uitzondering van de hoofdprijswinnaar, ontvangt een geldprijs van 5.000 euro en 75.000 euro aan NAVTEQ-kaartlicenties voor een jaar.

De categoriewinnaars zijn:


- Business Applications
Smarter Agent combineert mobiele LBS met informatie over appartementen, huizen en wijken om zo een Mobile GPS Home and Apartment Search te creëren. Deze applicatie bepaalt continu de positie van de gebruiker en geeft zo gedetailleerde informatie over huizen die te koop zijn en appartementen die te huur staan in zijn omgeving. Terwijl deze consumenten zoeken, profiteren makelaars, kranten en adverteerders van de mogelijkheden om leads te genereren met Smarter Agent.


- Navigation
Jentro Technologies GmbH ontwikkelde activepilot. Deze applicatie won uiteindelijk de hoofdprijs en de eerste plaats in deze categorie.


- Social Networking
AtlasCT, ontwikkelaar en leverancier van wereldwijde kaartoplossingen, ontwikkelde relive!, een unieke en gemakkelijke vrijetijdsapplicatie. Hiermee kunnen gebruikers foto's en notities maken tijdens de reis en deze koppelen aan locaties op de kaart. Gebruikers hebben later op de website toegang tot de route, foto's en notities die gemaakt zijn op de verschillende locaties.

Naast het prijzengeld en de licenties van NAVTEQ bieden veel sponsoren van de Global LBS Challenge prijzen aan voor de categorie- en de hoofdprijswinnaars. De wereldwijde prijzenpot is opgelopen tot 1,5 miljoen euro.

Executives van draadloze apparatuur, hardware- en apparaatfabrikanten, venture capitalist en andere invloedrijke spelers uit de draadloze industrie vormden de jury en beoordeelden de finalisten afgelopen zondag tijdens het 3GSM Wereld Congres in Barcelona. De juryleden baseerden hun uiteindelijke keuze op basis van drie criteria: commerciële uitvoerbaarheid, unieke functionaliteit en features en gebruiksgemak.

Nokia sponsorde de wereldwijde wedstrijd voor het tweede achtereenvolgende jaar en gaf de deelnemers toegang tot hulpmiddelen van Forum Nokia (Nokia's wereldwijde ontwikkelprogramma). Bij Nokia sloten zich invloedrijke sponsoren en partners aan zoals Autodesk, deCarta, Garmin, PTV en Telefonica. Sponsoren en partners boden gratis toegang aan tot tools, platforms en ondersteuning voor de Global LBS Challenge-ontwikkelaars in Europa.

"We hebben een enorme groei van location-based services en geïntegreerde navigatie in draadloze oplossingen gezien op 3GSM. Het doel van de Global LBS Challenge is een impuls te geven door belangrijke spelers in de markt en applicatie-ontwikkelaars de gelegenheid te geven samen te werken", aldus Winston Guillory, Senior Vice-president, Consumer and Enterprise, NAVTEQ. "De kwaliteit, commerciële uitvoerbaarheid en vindingrijkheid die we dit jaar in de applicaties terugzagen, overtrof onze verwachtingen. NAVTEQ feliciteert de Europese winnaars van de Global LBS Challenge. Verder zijn we dankbaar voor de continue hulp van de juryleden en de sponsoren die zorgt voor voortdurende innovatie en groei in deze sector."

NAVTEQ Global LBS Challenge
De Global LBS Challenge werd geïntroduceerd in oktober 2003 in Noord-Amerika. De wedstrijd is gericht op het stimuleren van de ontwikkeling en de zichtbaarheid van innovatieve navigatieoplossingen voor draadloze apparatuur, van draadloze zakelijke applicaties tot sport, reis en beveiliging. Het integreren van de nauwkeurigheid en rijkheid van data van NAVTEQ's digitale kaarten veroorzaakt een op handen zijnde evolutie van de volgende golf LBS die gebruik maakt van plaatsbepalingstechnologie (GPS). De waardering van de industrie voor de Global LBS Challenge, moedigde NAVTEQ aan om de jurering en de presentaties voor het eerst in zowel Europa als in Noord-Amerika te houden.

De halve finalisten van de wedstrijd in de Verenigde Staten worden nog beoordeeld. De winnaars worden op 28 maart 2007 bekendgemaakt in Orlanda, Florida bij de CTIA Wireless 2007. Meer informatie over de Global LBS Challenge van volgend jaar staat binnenkort op www.LBSChallenge.com.

(815 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NAVTEQ
NAVTEQ is toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft ongeveer 2.100 werknemers verspreid over 139 kantoren in 25 landen. Voor meer informatie kijk op www.navteq.com.

NAVTEQ and Global LBS Challenge are trademarks in the U.S. and other countries. © 2007 NAVTEQ. All rights reserved.

Persinformatie

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com http://www.lewispr.com

# # #

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. These statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under "Item 1A. Risk Factors" in the Company's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2005 and "Item 1A. Risk Factors" in the Company's Quarterly Report on Form 10-Q for the quarter ended July 2, 2006, in each case as filed with the Securities and Exchange Commission.

Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com