Hond vaak onverzekerd, ook op vakantie

Proteq direct

Hond vaak onverzekerd, ook op vakantie

Heerhugowaard, 13 februari 2007. De hond gaat steeds vaker mee op skivakantie, aldus een bericht in De Telegraaf van vandaag. Online verzekeraar Proteq, de grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten, bevestigt deze conclusie. Proteq stelt echter vast dat relatief gezien nog maar weinig honden verzekerd zijn wat inhoudt dat ze dus ook automatisch onverzekerd meegaan op vakantie. Met alle risico van dien.

Verantwoord huisdierbezit
Proteq meent dat huisdiereigenaren voorbereid moeten zijn op onverwachte medische kosten voor hun hond of kat, ook als deze meegaat op vakantie naar het buitenland. Uit analyses van de verzekeraar blijkt dat de gemiddelde huisdiereigenaar niet goed op de hoogte is van wat de kosten zijn bij ziekte en/of ongeval. Om de vakantieganger die met zijn huisdier op vakantie gaat daadwerkelijk verantwoord op vakantie te laten gaan, heeft de verzekeraar eind vorig jaar de aanvullende dekking geĂŻntroduceerd. Daarmee is de hond of kat het hele jaar door verzekerd van de beste medische zorg, ook in het buitenland.
Proteq ziet een duidelijke positieve ontwikkeling in de risicobeleving onder honden- en kattenbezitters. Bij verantwoord huisdierbezit past ook een goede ongevallen- en ziektekostenverzekering voor hond of kat. Mensen zien hun hond steeds vaker als een volwaardig lid van het gezin.

Over Proteq Dier & Zorg
Proteq is met de Proteq Dier & Zorg Verzekering de eerste verzekeraar in Nederland die ziektekosten- en ongevallenverzekeringen voor honden en katten introduceerde en is sindsdien ook marktleider. Proteq bestaat sinds 1988 en is sinds 1992 onderdeel van SNS REAAL. Voor meer info, kijk op www.proteq.nl.