Ingezonden persbericht


(13 februari 2007 - Bericht van Anarchistische Anti deportatie Groep Utrecht)

P E R S B E R I C H T

Bezetting raadszaal Zeist: 'Geen nieuwbouw Kamp Zeist'

Utrecht, 13 februari 2007 -
Vanavond zullen mensen uit het land de raadszaal in Zeist bezetten en niet eerder weggaan dan met een toezegging dat er geen nieuwbouw komt en Kamp Zeist gesloten zal worden, want opsluiting van onschuldige mensen gaat tegen elk rechtsgevoel in.

Nederland heeft ongeveer drieduizend vreemdelingencellen, verdeeld over de centra Kamp Zeist, Zestienhoven,
Heerhugowaard, Roermond, Tilburg en de twee detentieboten in Rotterdam.

Wij, Anarchistische Anti deportatie Groep Utrecht (AAGU), vinden dat mensen zonder verblijfsvergunning niet opgesloten mogen worden. Mensen vluchten niet vrijwillig. Het AAGU wil de Nederlandse samenleving informeren over de situatie waarin mensen zonder papieren verkeren in het detentiecentrum in Zeist. Gedurende enkele jaren probeert het AAGU door middel van publicaties, demonstraties, maken van
rechtenfolders en acties te laten zien dat het centrum gesloten moet worden. Wij zijn tegen detentiecentra en dus vinden wij het besluit dat de raad in Zeist gaat nemen ten aanzien van de nieuwbouw onaanvaardbaar en onmenselijk.

De gemeenteraad van Zeist wil op dinsdag 13 februari een besluit nemen over het bestemmingsplan voor de uitbreiding van Kamp Zeist. Kamp Zeist is een zogeheten 'detentiecentrum' voor mensen zonder verblijfsvergunning. Momenteel heeft Kamp Zeist een tijdelijke status. Als het aan de Dienst Justitiele Inrichtingen en het gemeentebestuur van Zeist ligt, wordt deze status veranderd in een permanente status en wordt het kamp ook uitgebreid. Wij verzetten ons hiertegen want opsluiting van onschuldige mensen gaat tegen elk rechtsgevoel in. Wij vinden dat Nederland een gastvrij land moet zijn. Dus weg met die deportatiekampen en laat onze medeburgers vrij!

Op dinsdag 13 februari 2007 zullen mensen uit het land de raadszaal in Zeist bezetten en niet eerder weg gaan dan met een toezegging dat er geen nieuwbouw komt en Kamp Zeist gesloten zal worden. We gaan ook akkoord met de publieke aankondiging van de burgemeester dat de gemeente Zeist vanaf 14 februari niet meer zal toestaan om mensen zonder de juiste papieren op te sluiten en een oproep doet aan alle gemeenten in Nederland om Zeist te volgen.

-------

Noten voor de pers

Voor meer informatie op dinsdag 13 februari 2007
mobiele telefoon 06-18883577

Voor meer achtergrondinformatie over Kamp Zeist zie http://www.sluitkampzeist.nl/ of http://www.aagu.nl

E-mail: info@aagu.nl

(einde persbericht)

-- Bericht verzonden door
Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
voor Anarchistische Anti deportatie Groep Utrecht