Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorstelling Door dik en dun

Theater Traxx speelt in Vensterschool Schilderswijk, Groningen

WAT?
Wat als je niet mee kunt komen met gym
Wat als je perfect moet zijn
Wat als je jezelf te dik vindt
En als je ouders dit nu niet zien
Mel en Anouk
Vriendinnen door dik en dun

Op dinsdag 13 februari om 16.15 uur speelt Traxx de voorstelling Door dik en dun! voor docenten, onderwijzers, medewerkers van zorginstellingen, diëtisten en fysio-therapeuten. Door dik en dun! gaat over Mel, 13 jaar, die worstelt met dik zijn en eten. Waarom wordt Mel daar steeds mee geconfronteerd door haar vriendin Anouk? Ook zij is nog maar 13...

De voorstelling is gemaakt voor de bovenbouw (groepen 7-8) van het basisonderwijs en de onderbouw (klassen 1 en 2) van het voortgezet onderwijs. Door dik en dun! heeft als doel om leerlingen, docenten, onderwijzers en ouders alerter te maken op het signaleren van eetstoornissen en de strijd en eenzaamheid rondom diëten bij overgewicht. Hoe gedraagt iemand zich met een mogelijke eetstoornis? Hoe kun je iemand helpen die mogelijk lijdt aan een eetstoornis?

De voorstelling duurt ca. 30 minuten. Daarna gaan de acteurs met het publiek in gesprek en worden scènes nagespeeld . Dit onderdeel duurt ongeveer 45 minuten. Er zijn ook kinderen van de Vensterschool Schilderswijk bij de voorstelling aanwezig.

De voorstelling vindt plaats in Vensterschool Schilderswijk, Van Ostadestraat 38 te Groningen en is toegankelijk voor iedere geïnteresseerde. De toegang is gratis.

Reserveren
Reserveren is noodzakelijk.
Bel hiervoor Theater Traxx, tel. 050 313 28 78 of 06294 805 46 of mail naar info@theatertraxx.nl

-------------------------------------------