Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Medewerkers betrappen winkeldief             |
Medewerkers van een winkel aan de Selhorstweg hebben maandag (12/02) een 34-jarige inwoner uit Harderwijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man is overgedragen aan de politie en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De medewerkers waren door klanten er op gewezen dat de man een fles alcoholhoudende drank in zijn jas had gestopt. Toen de man de winkel zonder te betalen wilde verlaten, werd hij door de medewerkers aangesproken. Hij verklaarde dat een 48-jarige plaatsgenoot de fles sterke drank had afgerekend. Onderzoek wees uit dat dit niet het geval bleek te zijn, waarop de man door de medewerkers werd aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De politie werd ingelicht, waarna de man aan agenten werd overgedragen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - Inbraak in bedrijf                           |
Een bedrijf aan de Deventerweg is het doelwit van dieven geweest. Dit werd dinsdagochtend (13/02) ontdekt. Hierbij is vermoedelijk een flatscreen verdwenen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen om contact op te nemen.

De inbraak werd dinsdagochtend omstreeks 04.25 uur ontdekt. Op dit moment is niet bekend wanneer de inbraak vermoedelijk heeft plaatsgevonden. De ruimte waar werd ingebroken bevindt zich op de eerste verdieping. Men heeft een ruit geforceerd om het gebouw binnen te kunnen komen. Voor zover bekend is hierbij vermoedelijk een flatscreen verdwenen.

De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en verzoekt getuigen van de inbraak of mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders is opgevallen om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Putten - Kettingbotsing                                   |
Een 20-jarige Puttenaar is op maandag (12/02) op de Voorthuizerstraat betrokken geraakt bij een aanrijding toen hij niet door had dat drie automobilisten voor hem stil stonden in verband met een vrachtwagen die pech had. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Tegen de Puttenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg kort na zes uur 's avonds een melding dat er een aanrijding op bovengenoemde locatie had plaatsgevonden. Ter plaatse werd duidelijk dat een vrachtauto pech had en drie automobilisten stonden te wachten. Een 20-jarige automobilist uit Putten had dit te laat door en kon niet meer op tijd remmen, waardoor een aanrijding het gevolg was en de andere voertuigen ook tegen elkaar botsten. Twee bestuurders werden in verband met nekklachten door medewerkers van de ambulance ter plaatse onderzocht, maar bleken geen verwondingen te hebben opgelopen. Drie auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. Omdat er rond die tijd veel verkeer was, hebben agenten tevens het verkeer geregeld. Tegen de 20-jarige Puttenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Nunspeet - Aanrijding tussen auto en scooter              |
Een 56-jarige automobilist uit Nunspeet en een 17-jarige bestuurster van een scooter zijn op maandag (12/02) op de Oosteinderweg met elkaar in botsing gekomen. Het meisje kon na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 08.50 uur binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurster van de scooter op de Oosteinderweg achter de automobilist in dezelfde richting reed. Toen eerstgenoemde zag dat de automobilist remde en daarna achteruit reed, remde zij ook en probeerde nog weg te komen. Dit lukte niet meer en een aanrijding tussen beiden was het gevolg. Het meisje is met onder meer pijnklachten aan haar knie per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na onderzoek weer naar huis.

|     |Hattem - Inbraak garagebedrijf                            |
Een garagebedrijf aan de Nieuweweg is tussen maandagavond en dinsdagochtend (13/02) het doelwit van dieven geweest. Hierbij is een laptop verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. In verband hiermee zoekt de politie contact met een tot nu onbekende man die van een verdachte situatie bij het garagebedrijf melding deed bij het Shell-tankstation.

De inbraak heeft tussen maandagavond 18.05 uur en dinsdagochtend 07.50 uur plaatsgevonden. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat men het gebouw kon binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men de laptop weten weg te nemen. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat een tot nu onbekende man een witte auto met spullen erin op de Zandweg heeft zien staan en daarvan melding heeft gemaakt bij het Shell-tankstation.

Bij de politie is op dit moment de identiteit van deze man die de melding in het tankstation deed, niet bekend. De politie roept deze man en getuigen van de inbraak op om zich te melden. Ook andere mensen die meer kunnen vertellen over de witte auto of op bovengenoemde locatie iets verdachts hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen via 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --