BedrijfsautoRAI

Britse vrachtwagenverhuurbedrijven bestellen 580 MAN's met klantvriendelijke Euro 4-oplossing

(2/13/2007)
MAN heeft bij de firma Hill Hire, gevestigd in Bradford (Groot-Brittannië) een grote order van meer dan 480 MANâs met het EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie) en MAN PM-KAT(TM) in de wacht gesleept. Voor Hill Hire is onderhoudsvrije Euro 4-technologie van MAN zonder gebruik van hulpstoffen een doorslaggevend koopargument. De order omvat 120 lichte vrachtwagens van de serie TGL, 100 vrachtwagens van de middelzware serie TGM en 260 drieassige trekkers van de serie TGA met een toelaatbaar treingewicht van 44 ton. Alle voertuigen worden daarnaast uitgerust met het automatische schakelsysteem TipMatic van MAN. Hill Hire heeft voor dit jaar al een optie voor nog eens 420 MAN chassis. Het britse verhuurbedrijf Dawsonrentals uit Milton Keynes gaf MAN opdracht voor levering van nog eens 100 TGAâs in Euro 4-uitvoering met het EGR-systeem.

Hill Hire kiest voor MAN vanwege het beproefde EGR Euro 4-systeem met onderhoudsvrije PM-KAT(TM). De firma Hill Hire is met een wagenpark van meer dan 20.000 stuks een van de toonaangevende vrachtwagenverhuurders in Groot-Brittannië. Bij de oplossing van MAN wordt de grenswaarde voor uitlaatgassen voor de Euro 4-norm gerealiseerd zonder gebruik van hulpstoffen.

Behalve door milieuvriendelijkheid overtuigt de Euro 4-oplossing van MAN ook door een laag brandstofverbruik. Uit een vergelijkend efficiencyonderzoek kwam de MAN TGA 26.440 6x2 het afgelopen jaar overduidelijk als winnaar uit de bus. Tijdens de 1000-mijlstest beschikte de MAN TGA in Euro 4-uitvoering met het EGR-systeem over het grootste nuttige laadvermogen en het laagste brandstofverbruik, en was daarmee superieur aan de zeven concurrenten (Iveco Stralis, Mercedes Axor, Mercedes Actros, Renault Premium, Volvo FM 400, Volvo FH 440 en Scania R420). âMAN kan als geen andere aanbieder de klant een passende en efficiënte oplossing aanbieden. De klant kan afhankelijk van het toepassingsgebied kiezen tussen Euro 4 met EGR-technologie en Euro 5 met SCR-oplossingâ, aldus B. Kerscher, regiomanager afdeling noord van MAN Nutzfahrzeuge. MAN PM-KAT(TM) werd in juni 2006 door het Bundesverband der Deutschen Industrie e.V. bekroond met de gerenommeerde BDI-milieuprijs in de categorie milieuvriendelijke producten.