Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Gevonden & verloren fietsen (13-2-2007)

Vanaf maart neemt de Gemeente taken met betrekking tot gevonden en verloren fietsen voor haar rekening. De fietskijkdagen van de Politie, op de eerste zaterdagochtend van de maand, vervallen met ingang van maart.

Verwijdering

Fietsen die lange tijd op een plaats staan zonder ook maar ooit van hun plaats te zijn geweest worden na drie maanden verwijderd. De Gemeente bewaart de fietsen daarna drie maanden. Daarna worden de fietsen afgevoerd.

Alle in beslag genomen fietsen worden geregistreerd en vergeleken met aangiftes van diefstal. Een gestolen fiets wordt aan de eigenaar teruggegeven.

Parkeerverbod

Fietsen die fout geparkeerd staan worden in beslag genomen. Deze fietsen worden enkele weken op het politiebureau bewaard. Eigenaren die zich melden krijgen hun fiets, met een bekeuring van ⬠20,--, terug. Als na drie weken de fietsen niet zijn opgehaald door de eigenaar, worden ze nog drie maanden door de Gemeente bewaard. Daarna worden ze afgevoerd.

Bezichtigen op afspraak

Als u uw fiets kwijt bent, kunt u, uitsluitend op afspraak, in beslag genomen fietsen bezichtigen. U kunt een afspraak maken via telefoon 850500.

Als u uw fiets vindt en u kunt aantonen dat u eigenaar bent, dan kunt u uw fiets na betaling van ⬠20,-- meenemen.