Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 13 februari 2007

Be Informed genomineerd voor Europese ICT Prijs

Be Informed, een ICT-bedrijf uit Apeldoorn dat zich heeft gespecialiseerd in het toepasbaar en productief maken en het verrijken van kennis, is genomineerd voor de 'European ICT Prize 2007'. De prijs is een initiatief van de Europese Commissie en wordt uitgereikt aan ICT-bedrijven, die met succes innovatieve producten en diensten op de markt gebracht hebben. Be Informed is één van de 70 genomineerden, die uit het recordaantal van 450 inzendingen werden geselecteerd. Op 19 februari a.s. worden uit de 70 genomineerden 20 finalisten geselecteerd, die op 16 maart zullen strijden om de drie Europese ICT Prijzen.

Be Informed werd genomineerd voor de Be Informed Product Suite. De Product Suite is ontwikkeld om kennisintensieve organisaties en processen te ondersteunen, waarbij de nadruk ligt op het toepasbaar en productief maken en het verrijken van kennis om uitvoeringsprocessen te optimaliseren. Het uitgangspunt is specifiek die informatie en kennis ter beschikking te stellen, die de gebruiker voor zijn werkzaamheden nodig heeft, en dan ook nog in de vorm, die voor hem het meest geschikt is. Be Informed is een integrale oplossing, die bestaat uit een visie, technologie, hulpmiddelen en een aanpak. De Product Suite valt uiteen in vier componenten, waarmee kennis afhankelijk van de gebruikscontext op maat ontsloten wordt: het Be Informed Case Management Framework, de Be Informed Studio, de Be Informed Knowledge Server en de Be Informed Editorial Server. De Be Informed Product Suite wordt toegepast in oplossingen voor klantinteractie (internet selfservice, callcenters) en in werkprocess en van onder andere verzekeraars, uitgeverijen, overheid en industrie om informatie toepasbaar te maken voor particulieren en bedrijven.

De Europese ICT Prijzen zijn in het leven geroepen om ICT-bedrijven voor nieuwe, tot de verbeelding sprekende ICT-producten en -diensten te onderscheiden. De prijzen zijn bedoeld om het innovatievermogen en de concurrentiekracht van de Europese ICT-industrie te versterken. Daarnaast wil men innovators de noodzakelijke steun geven. Niet alleen ligt er voor de winnaars in het totaal 700.000 euro aan prijzengeld klaar, maar het winnen van een Europese ICT Prijs betekent maatschappelijke erkenning en zakelijk succes. De winnaars van de afgelopen jaren hebben hun omzet in de jaren na de prijsuitreiking verdubbeld en gemiddeld jaarlijks 25 nieuwe medewerkers aangetrokken. Uit de 450 inzendingen uit dertig landen werden dit jaar 70 bedrijven genomineerd. Dat gebeurde aan de hand van criteria als innovatie, technische kwaliteit van de toepassingen, marktpotentieel, het creëren van werkgelegenheid en de bijdrage van de toepassing aan de verbetering van de acceptatie van ICT in de maatschappij. De meeste genomineerden waren afkomstig uit Frankrijk en Duitsland, met elk zestien kandidaten, gevolgd door Nederland met zes genomineerden. Op 19 februari worden de twintig bedrijven bekend gemaakt, die op 16 maart strijden om de drie Europese ICT Prijzen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een ceremonie op de CeBIT in Hannover.
---

Noot voor de pers: meer informatie over Be Informed is te vinden op www.be-informed.nl. U kunt ook contact opnemen met Tessy van Stuijvenberg, telefoon: 055-3681420 of per e-mail: t.vanstuijvenberg@beinformed.nl Meer informatie over de Europese ICT Prijzen is te vinden op: www.ict-prize.org