ABVAKABO FNV

20 Miljoen voor scholing huishoudelijke hulpen

Door een ingreep van de Tweede Kamer is er in de begroting van VWS een bedrag van 20 miljoen beschikbaar gekomen voor de medewerkers Thuiszorg die als gevolg van de invoering van de WMO per 1 januari knel komen te zitten. Als gevolg van de WMO hebben Thuiszorgorganisaties tegen lagere prijzen contracten afgesloten voor de huishoudelijke zorg.

De gemiddelde prijs is met 12 procent gedaald. Hierdoor moeten veel instellingen reorganiseren en wordt op grote schaal de functie van medewerker Thuiszorg A en B ingeruild voor de goedkopere Alphahulp. De Tweede Kamer wil voorkomen dat op deze manier mensen voor het werk in de zorg verloren gaan. Er komt 20 miljoen beschikbaar voor trainingsfaciliteiten, scholingstrajecten en stageplaatsen om aan de huishoudelijk verzorgenden de mogelijkheid te bieden om in de verzorging en verpleging te gaan werken. Hier worden de komende jaren grote personeelstekorten verwacht.

Snel overleg

ABVAKABO FNV heeft eind vorig jaar van Actiz (de brancheorganisatie voor V&V en Thuiszorg) geëist dat er afspraken worden gemaakt over de gevolgen van de WMO voor het personeel in de Thuiszorg. Omdat hier nu financiële middelen voor beschikbaar komen, moet het overleg met Actiz snel van de grond komen. De medewerkers huishoudelijke zorg hebben in een aantal gemeenten actie gevoerd voor behoud van hun baan en arbeidsvoorwaarden. De landelijke afspraken met Actiz moeten er nu snel komen. De huishoudelijk medewerkers in de thuiszorg mogen niet tussen de wal en ht schip vallen!
09-02-2007, Thuiszorg | Meer over: thuiszorg, wmo, zorg | Doorsturen
* Geen reacties

---


* Omhoog

* Over

* Contact

* Tags

* Feeds

* Sitemap