Ingezonden persbericht


Persbericht

HCN kiest Anago voor workforce management

Contactcenter prefereert Nederlandse softwarepionier boven gevestigde orde

Houten, 13 februari 2007 - HCN, een van de grootste facilitaire contactcenters in Nederland, gaat de workforce management (WFM) software van Anago implementeren. Daarmee wordt het voor het Tilburgse bedrijf makkelijker om het inroosteren van medewerkers efficiënt af te stemmen op de uit te voeren werkzaamheden en met minder mensen een hoger serviceniveau kan worden bereikt.

Anago is een relatief nieuwe speler op de WFM-markt en biedt als eerste een WFM-oplossing op basis van SaaS (software as a service). De software van Anago onderscheidt zich verder door de ondersteuning van multi-skill planning en rostering. De benodigde rekenmodellen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met G. Koole, hoogleraar optimalisatie van bedrijfsprocessen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, die op dit gebied internationaal aanzien geniet.

HCN koos voor Anago na een uitgebreid selectietraject waarbij alle grote WFM-leveranciers betrokken waren. Robèrt van Diem, Directeur Operations van HCN, legt uit waarom: "De flexibiliteit en de realisatiesnelheid van de Anago-oplossing is ongekend. In twee maanden tijd gaan ze een complete maatwerkoplossing realiseren waarin multi-skill planning en advanced rostering zijn opgenomen, maar ook outbound forecasting en een koppeling met zowel het ERP-systeem als de telefooncentrale."

"Bovendien was hun aanbieding financieel aantrekkelijker dan die van alle andere partijen. De positieve referenties van ABN AMRO en UWV hebben bij ons de laatste twijfels weggenomen. Wij hebben het volste vertrouwen dat dit een succes wordt", aldus Van Diem.

Traditionele WFM-applicaties maken doorgaans gebruik van relatief eenvoudige, gedateerde formules, die weinig of geen rekening houden met bijvoorbeeld verschillende vaardigheden van medewerkers of het feit dat bellers afhaken na een bepaalde tijd wachten. Om dan toch een hoog serviceniveau te behalen, zijn er vaak extra medewerkers nodig die een aanzienlijk deel van hun tijd duimen zitten te draaien.

In tegenstelling tot de traditionele leveranciers behandelt Anago planning en rostering als één probleem, dat met hetzelfde algorithme wordt opgelost. Door die geïntegreerde aanpak, mogelijk gemaakt door heuristische zoekmethoden, kan de software van Anago veel nauwkeuriger plannen en roosteren - met als gevolg dat de overcapaciteit sterk afneemt.

(331 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over HCN
HCN is een multichannel contactcenter dat zich ten doel heeft gesteld de nummer 1 te zijn in het verhogen van omzet en rendement uit klantcontactprocessen voor haar opdrachtgevers. Met ruim 1.250 medewerkers en 6 vestigingen in Enschede, Haarlem, Nieuwegein, Rotterdam, Tilburg en Istanbul (Turkije) neemt HCN een vooraanstaande positie in op de Nederlandse markt. HCN helpt haar opdrachtgevers bij het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met haar klanten. In haar customer care centers neemt HCN het managen van het klantcontact via call, e-mail en andere interactieve media over van haar opdrachtgevers.

Over Anago
Anago is in 1999 opgericht vanuit de visie dat er een doorbraak nodig was op het gebied van business intelligence-technologie. Het softwarebedrijf uit Houten heeft een business calculation platform ontwikkeld, waarmee eenvoudig en snel complexe BI-toepassingen op maat te ontwikkelen zijn. Tot de klantenkring van Anago behoren onder meer financiële dienstverleners, (semi-)overheidsorganisaties, outsourcing providers, venture capitalists en call centers.

Voor meer persinformatie of een interview kunt u contact opnemen met Mark van der Wolf van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: markv@lewispr.com http://www.lewispr.nl

Voor meer informatie over Anago of zijn producten kunt u contact opnemen met Jelle Boute van Anago: Tel: +31 (0)30 657 26 13
E-mail: jboute@anago.nl http://www.anago.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com