Ackermans & van Haaren


Persbericht

Ackermans & van Haaren NV

Embargo tot 13 februari 2007 ­ 8u00

ACKERMANS & VAN HAAREN EN DE FAMILIE BARON BRACHT SLUITEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

De familie Baron Bracht en Ackermans & van Haaren (AvH) hebben op 12 februari 2007 een aandeelhoudersovereenkomst gesloten, waarin zij op lange termijn afspraken hebben vastgelegd met betrekking tot het beheer van hun respectievelijke participaties in de beursgenoteerde Sipef-groep.
De familie Baron Bracht, die al sedert generaties de groep heeft uitgebouwd, bezit thans 11,63% van het kapitaal in Sipef (11,47% fully diluted). AvH heeft, sinds haar intrede in het kapitaal van Sipef in 1997, haar participatie stelselmatig opgebouwd tot het huidige niveau van 18,80% (18,54% fully diluted). De twee groepen vertegenwoordigen aldus samen 30,43% van het kapitaal van Sipef (30,01% fully diluted). Met deze overeenkomst willen de familie Baron Bracht en AvH aan Sipef een stabiel aandeelhoudersschap bieden op lange termijn en zo mee de basis leggen voor een evenwichtige ontwikkeling en rendabele groei van Sipef. De aandeelhouders steunen de continuïteit in de strategie van Sipef, die zich verder wil uitbouwen tot een multinationale agro-industriële onderneming actief op het vlak van de productie van duurzame tropische landbouwproducten.
Als gevolg van deze overeenkomst zal AvH in haar geconsolideerde rekeningen vanaf 2007 haar belang in Sipef opnemen volgens de vermogensmutatiemethode. S.A. SIPEF N.V. is een Belgische agro-industriële vennootschap die genoteerd is op de Brussels Euronext. De vennootschap bezit voornamelijk meerderheidsparticipaties in tropische plantagebedrijven die zij beheert en uitbaat. De Groep is geografisch gediversifieerd en produceert een aantal basisgrondstoffen, voornamelijk palmolie. De investeringen gebeuren meestal op lange termijn in recent geïndustrialiseerde landen. Ackermans & van Haaren is thans een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren : bagger-, milieu- en aannemingsdiensten (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - Algemene Aannemingen Van Laere, een toonaangevende aannemer in België), private banking (Bank Delen, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België ­ Bank J.Van Breda & C°, niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), vastgoed (Leasinvest Real Estate, een genoteerde vastgoedbevak met ongeveer ¤ 500 miljoen vastgoedactiva in portefeuille ­ Extensa, een belangrijke gronden- en vastgoedontwikkelaar met zwaartepunt in België en Luxemburg) en private equity (Sofinim, één van de grootste risicokapitaalverschaffers in België, en GIB). De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. De marktkapitalisatie van AvH bedraagt ruim ¤ 2 miljard. AvH is opgenomen in de Next 150 index, de BEL Mid index en is lid van Euronext Next Prime..Ackermans & van Haaren NV Persbericht ­ embargo tot 13 februari 2007 ­ 8u00

2/2
Alle persberichten van AvH en haar belangrijkste groepsvennootschappen evenals de 'Investor Presentation' kunnen ook geraadpleegd worden op de AvH website : www.avh.be.

Antwerpen, 13 februari 2007
Voor bijkomende informatie kunt u telefonisch terecht bij: Luc Bertrand
CEO - Voorzitter van het Executief Comité Ackermans & van Haaren NV tel: +32.3.231.87.70
e-mail : dirsec@avh.be

Spoorweglaan 1 ­ 2610 Wilrijk
Tel.: 00-32-(0)3.231.87.70 - Fax 00-32-(0)3.225.25.33 www.avh.be