Ingezonden persbericht


Persbericht

's-Gravenhage, 13 februari 2007

'HaaglandenKliniek: de enige ooglaserkliniek in Nederland met 3,5 sterren & een dubbele certificering!' Dit blijkt uit onderzoek van Independer

Den Haag, 13 februari 2007 - HaaglandenKliniek, de privé-kliniek van Den Haag en tevens volledig onderdeel van Medisch Centrum Haaglanden, is de enige ooglaserkliniek in Nederland met 3,5 sterren- én een dubbele certificering (ISO en ZKN). Dit blijkt uit een onderzoek van Independer.

Independer heeft aan de hand van de resultaten van haar gedane onderzoek een gids in het leven geroepen, genaamd: "Ooglaseren, de plussen en minnen". Deze gids biedt onafhankelijke en objectieve informatie over ooglaseren. Uit de gids blijkt dat HaaglandenKliniek de enige ooglaserkliniek in Nederland is die 3,5 sterren- én de dubbele certificering; namelijk ISO en ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) heeft ontvangen.

Stefan Kroese, directeur van HaaglandenKliniek: "Bij refractieve behandelingen (ooglaseren & implantlenzen) behoren medische kwaliteit, professionaliteit en veiligheid voorop te staan. Het gaat immers om belangrijke, vitale organen: 'de ogen'. Nu kan ik mij voorstellen dat cliënten door de vele aanbieders en alle prijsgevechten op dit gebied het overzicht een beetje kwijt raken. Daarom ben ik blij en trots met het onderzoek van Independer. Blij, omdat Independer onafhankelijk en objectief de plussen en minnen op een rijtje heeft gezet, zodat cliënten een leidraad hebben in het maken van een verantwoorde keuze voor kliniek. En trots ben ik op ons behaalde resultaat: de waardering van 3,5 ster én de ISO- en ZKN-certificering onderstrepen dat onze medische kwaliteit ook daadwerkelijk onze allerhoogste prioriteit is".

Independer
Independer.nl wil voor de bewuste consument een betrouwbare partner zijn bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dat doen zij ondermeer door een veelheid aan data te verzamelen en deze terug te brengen tot praktische informatie die aan de consument gepresenteerd wordt. Op basis van deze data wil Independer.nl de consument een volledig objectief en onafhankelijk advies geven dat geheel is afgestemd op zijn/haar persoonlijke situatie.

NEN-EN-ISO 9001:2000

Deze norm bevat eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem waarmee de klanttevredenheid wordt verhoogd. Het wordt gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie.

ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland)

De ZKN stelt zich ten doel om uitsluitend klinieken als leden te erkennen die een hoog kwaliteits-niveau hebben. Daartoe wordt iedere kliniek die tot de ZKN wil toetreden door een extern deskundige getoetst aan normen die de ZKN zelf heeft opgesteld. Eens in de drie jaar vindt op basis van die normen hertoetsing plaats van iedere aangesloten kliniek. Op deze wijze kan de ZKN garanderen dat de kwaliteit van zijn leden hoog is en blijft. Het doel is om cliënten van klinieken die zijn aangesloten bij de ZKN de zekerheid te verschaffen dat zij bij leden van de ZKN in goede handen zijn.

Over HaaglandenKliniek

HaaglandenKliniek is een toonaangevende privé-kliniek in Den Haag en volledig onderdeel van ziekenhuis MCH (Medisch Centrum Haaglanden). De kliniek heeft een Oogheelkundig Centrum voor ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. Daarnaast heeft HaaglandenKliniek een Cosmetisch Centrum voor onder andere ooglidcorrecties, rimpelbehandelingen, borstcorrecties en liposucties, een Dermatologisch Centrum voor onder andere couperose-, pigmentvlekken- en spataderbehandelingen en een Tandheelkundig Centrum voor gebitsrenovatie d.m.v. onder andere tandimplantaten en mondhygiëne. De kliniek heeft een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC)-vergunning. Ingrepen worden door deskundige en ervaren artsen van Medisch Centrum Haaglanden uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne en zeer geavanceerde apparatuur. Zorg en persoonlijke aandacht staan centraal bij HaaglandenKliniek: voor, tijdens én na de behandeling. Meer informatie over HaaglandenKliniek is verkrijgbaar via telefoonnummer: 0800-330 40 50 en op de website: www.HaaglandenKliniek.nl

***

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht