Partij van de Arbeid

PvdA-ministers bekend

13-02-2007 09:32

De ministers van het nieuwe kabinet zijn bekend. De ministers namens de PvdA: Wouter Bos (Financiën), Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken), Ronald Plasterk (Onderwijs), Jacqueline Cramer (Milieu), Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Ella Vogelaar (Integratie en Wijkverbetering). Ahmed Aboutaleb wordt staatssecretaris van Sociale Zaken.

Wouter Bos is trots en zeer tevreden over de PvdA-ministers die deel gaan uitmaken van het nieuwe kabinet: We hebben drie mannen en drie vrouwen. Echte sociaaldemocraten die veel verstand hebben van politiek, maar die ook lang genoeg buiten Den Haag zijn geweest om te weten wat dit land nodig heeft.

Opvallende namen zijn onder meer die van Ronald Plasterk en Jacqueline Cramer. Bos: Ik denk dat het voor de onderwijswereld fantastisch is dat Plasterk minister wordt Cramer omschrijft hij als een van de beste hoogleraren die we hebben op het gebied van duurzaamheid.

Ahmed Aboutaleb wordt staatssecretaris van Sociale Zaken en gaat onder andere de strijd aanbinden tegen de voedselbanken. Bos: Hij heeft hiermee veel ervaring opgedaan in Amsterdam en we zijn heel blij dat hij dat nu ook landelijk gaat doen. Ook Aboutaleb is blij dat hij een inhoudelijke functie krijgt binnen het nieuwe kabinet waarmee hij 'verschil kan maken.'

De overige staatssecretarissen zijn nog niet bekend.