Advocatenhulp, eerste initiatief van de Stichting Zoek op het Web


APELDOORN, 20070213 -- Stichting Zoek op het Web introduceert als eerste project de website www.advocatenhulp.nl. Advocatenhulp is een online zoekmachine waar inmiddels meer dan 1.500 advocatenkantoren en ruim 5.000 advocaten aan deelnemen, dit aantal groeit nog elke dag. Advocatenhulp biedt naast standaardgegevens veel achtergrondinformatie zodat de rechtzoekende gericht kan zoeken op voor hen relevante informatie. Dit eerste initiatief van de Stichting Zoek op het Web maakt het zoeken naar een advocaat eenvoudig en inzichtelijk. Nieuwe online initiatieven zullen op korte termijn volgen.

Bij wie kan ik terecht voor hulp bij een echtscheiding, arbeidsconflict of schadeclaim? Door de verschillende rechtsgebieden, toename van specialisaties, uurtarieven en juridische termen is het vinden van een geschikte advocaat haast een onmogelijke opdracht. Wie zoekt met Advocatenhulp.nl kan in al deze gegevens snel en gericht zoeken. De rechtzoekende kan zoeken op naam, plaats of rechtsgebied. Eén van de bijzondere functies van de zoekmachine is het `zoeken met hulp'. Met behulp van een aantal vragen vindt de rechtzoekende het juiste rechtsgebied.

Advocatenhulp biedt veel (achtergrond)informatie. De rechtzoekende kan niet alleen op zakelijke, maar ook op persoonlijke gegevens zoeken. Hierbij valt te denken aan geslacht, geloofsovertuiging, gezinssamenstelling of nevenactiviteiten. Veel kantoren maken gebruik van de mogelijkheid zich extra te presenteren door middel van foto's, een interview of een bedrijfsfilm. Met deze volledige achtergrondinformatie wordt het de rechtzoekende snel duidelijk dat advocaten toegankelijker zijn dan misschien op het eerste gezicht lijkt. De advocaat is er niet alleen om problemen op te lossen maar ook voor advies over juridische kwesties. Door gebruik te maken van Advocatenhulp.nl kan iedereen op een snelle en gemakkelijke manier voor elk juridisch probleem de juiste advocaat vinden. Naast het zoeken naar een advocaat biedt de zoekmachine de rechtzoekende een stuk voorlichting over juridische onderwerpen.

Stichting Zoek op het Web heeft als doel het zoeken op internet inzichtelijker te maken. Dit eerste initiatief maakt het zoeken naar een advocaat eenvoudig en inzichtelijk. Nieuwe online initiatieven zullen op korte termijn volgen.