Gemeente Leeuwarden

12 februari 2007

Uitnodiging voor de pers

Convenant sporthal annex dans- en theatercomplex Nylân

De gemeente Leeuwarden en het Friesland College hebben het plan opgevat om gezamenlijk een sportvoorziening annex theater- en dansvoorziening te maken. De plannen zijn inmiddels zo concreet dat ze middels een convenant kunnen worden vastgelegd. Om de samenwerking te bekrachtigen wordt op 14 februari een convenant tussen de betrokken partijen getekend in het Leeuwarder Stadhuis. Wethouder onderwijs, G. Krol en de voorzitter College van Bestuur Friesland College, K.Koops zullen het document ondertekenen.

De gemeentelijke sporthal in Nylân is verouderd en te klein. De voortgezet onderwijsinstellingen Piter Jelles en Beyers Naudé hebben recht op gemeentelijke voorzieningen. Door de combinatie met het ROC Friesland College te maken wordt niet alleen een prachtige voorziening voor de scholen gemaakt, maar ontstaat er ook een complex dat in de avonden en weekeinden dienstbaar is aan 'de stad' (de wijk).

Architectenburo irs. Vegter BI uit Leeuwarden is inmiddels ingeschakeld om met een voorstel te komen. Vegter heeft ook het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw van het Friesland College aan de Julianalaan verzorgd. De bv SPORT zal de accommodatie gaan beheren.


-------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058 - 233 4002

Noot voor de pers,