Radboud Universiteit Nijmegen


Persbericht

Pb 07 - 04
Nijmegen, februari 2007

Mr. Freek Schols benoemd tot hoogleraar Estate Planning aan de Radboud Universiteit

Mr. F.W.J.M. (Freek) Schols (Heerlen, 1971) is met ingang van 1 februari 2007 benoemd tot hoogleraar bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen (Centrum voor Notarieel Recht) met als leeropdracht Estate Planning. Het terrein van de Estate Planning omvat diverse civielrechtelijke en fiscale rechtsgebieden die bijeenkomen en geïntegreerd worden aangepakt rondom het overlijden van een natuurlijk persoon. Estate Planning is onder meer gericht op de overgang van (familie)vermogen naar de volgende generatie. Mr. Schols blijft verbonden aan ScholsBurgerhartSchols, een organisatie die onder meer legal opinions verzorgt ten behoeve van het notariaat, advocatuur en belastingadviseurs.

Freek Schols studeerde Notarieel recht en Nederlands recht aan de Radboud Universiteit. In 2005 promoveerde hij op de dissertatie Quasi-erfrecht met bindende elementen (handelseditie). Van 1993 tot 2004 was hij werkzaam in het notariaat. Sinds 1993 is mr. Schols als docent verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij participeert in het samenwerkingsverband Estate Planning van de RU en de ABN/AMRO Bank. Hij is onder meer hoofdredacteur van het Handboek Estate Planning, het Tijdschrift Erfrecht, co-auteur van het Handboek Erfrecht en scheef talloze artikelen voor diverse (wetenschappelijke) tijdschriften.

Als hoogleraar Estate Planning zal mr. Schols onderzoek verrichten vanuit de geïntegreerde aanpak van de notariële rechtsgebieden rondom overlijden, alsmede de internationale en rechtsvergelijkende aspecten ervan.

Noot voor de pers:

Contact : prof. mr. F. Schols, email : f.schols@jur.ru.nl, tel. (024) 361 2186 (secretariaat), afd. communicatie, tel. (024) 361 6000, info@communicatie.ru.nl