Politie Groningen

Woensdag 14 februari 2007

Provincie Groningen, 14-02-2007

Groningen: met alcohol zonder verlichting

De politie heeft dinsdagmorgen in de Herestraat in Groningen een 37-jarige Stadjer aangehouden. Agenten waren bezig met een verlichtingscontrole toen de Stadjer zonder verlichting aan kwam fietsen. Hier kreeg hij een bekeuring voor. Daarbij beledigde de man de agenten. De adem van de verdachte rook naar alcohol. Een alcoholtest wees uit dat de man had gedronken. Hij had 1,05 promille alcohol in zijn bloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rookgranaat aangetroffen

Tijdens graafwerkzaamheden aan de Fultsemaheerd in Groningen, hebben wegwerkers dinsdagmorgen een onbekend voorwerp aangetroffen. Zij waarschuwden de politie om polshoogte te komen nemen. De politie concludeerde dat het mogelijk om een rookgranaat zou gaan. Voor de zekerheid werd de EOD ingeschakeld. Deze hebben het voorwerp ontmanteld een meegenomen.

Groningen: automobilist dwars

Een 21-jarige automobilist uit Groningen was dinsdagmiddag dwars. De man had zijn auto dubbel geparkeerd op het Damsterdiep. Toen een agent een bon wilde uitschrijven, bleek dat de eigenaar van de auto verderop met iemand stond te kletsen. Op de vraag van de agent of hij bij de fout geparkeerde auto hoorde, antwoordde de Stadjer positief. Hij was het niet eens met de bon en weigerde zijn naam te geven. Ook bleek hij geen ID-kaart bij zich te hebben. De man moest mee naar het bureau om zijn identiteit te achterhalen. Met meerdere bekeuringen kon hij uiteindelijk het bureau verlaten.

Groningen: benadeelde ziet eigen vinylplaten

De politie heeft dinsdagmiddag op de Sledemennerstraat een 27-jarige inwoner uit Assen aangehouden. Er kwam s middags een melding binnen dat een onbekende persoon vinylplaten wilde verkopen aan een platenwinkel. De persoon die de melding deed was een 22-jarige Stadjer die 10 februari de dupe was geworden van een woningeninbraak. De buit bestond toen ondermeer uit een tas vinylplaten. Deze vinylplaten werden nu te koop aangeboden. De politie wist op aanwijzingen van den benadeelde de verdachte Assenaar aan te houden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

Een 32-jarige automobilist heeft dinsdagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met een snelheid van 125 km/u over de Plataanlaan in Groninen, daar waar 70 km/u is toegestaan. Hij verklaarde te laat te zijn voor een afspraak. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: alcomobilist verlaat plaatsongeval

De politie heeft dinsdagnacht een 27-jarige Stadjer aangehouden voor het verlaten van een plaatsongeval. De automobilist veroorzaakte op de Prinsesseweg een eenzijdig ongeval met en verliet lopend de plaats van het ongeval. Hierbij liet hij de auto van de 23-jarige inzittende staan. Uit een blaastest bleek dat de 27-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had 1,35 promille alcohol in zijn bloed. De man krijgt bekeuringen voor rijden onder invloed en het verlaten van een plaatsongeval.

Groningen: muziekinstallatie kwijt

De politie heeft woensdagmorgen de muziekinstallatie van een 51-jarige Stadjer in beslaggenomen. De man had eerder die nacht een waarschuwing gehad dat hij het volume van zijn installatie lager moest zetten. Later in de nacht kreeg de politie weer meldingen van omwonenden. Daarop gingen agenten weer naar de Amkemaheerd en namen deze keer de muziekinstallatie mee. De bewoner krijgt een proces-verbaal.

Zuidbroek: vrachtwagen verliest lading modder en klei

Een vrachtwagen verloor dinsdagmorgen op de A7 bij Zuidbroek een groot gedeelte van zijn lading modder, stenen, gras en riet. De 32-jarige chauffeur uit Harkstede verklaarde door een kuil te zijn gereden, waardoor mogelijk de losklep geopend werd tijdens het rijden. Hij is naar de vluchtstrook gereden. Een rijstrook was over een lengte van 400 a 500 meter besmeurd en niet meer bereidbaar. De andere rijstrook was hierdoor circa 100 meter niet bereidbaar. Agenten hebben de weg afgezet. De weg werd schoongemaakt en om 13.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. De verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek aan de auto gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: rijbewijs van snelheidsduivels ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond bij Appingedam twee rijbewijzen ingevorderd. Bij een snelheidscontrole op de Hooilandseweg zagen agenten een 21-jarige man uit Uithuizen en een 22-jarige man uit Roodeschool met hoge snelheid achter elkaar aan rijden. Ze zetten de achtervolging in en de twee reden met een snelheid van 170 km/uur, met pieken van 180 km/uur over de N33 richting Appingedam. De agenten riepen de hulp in van andere agenten, maar de twee reden een parkeerterrein op. Hier werden ze staandegehouden. Hun rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagmorgen in de Semsstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning werd in eerste instantie niets ontdekt. Via een luik werd een kelder ontdekt. Daar was een hennepkwekerij ingericht die ook in gebruik was geweest. Alle ingrediënten waren aanwezig, maar de planten waren al weg. Wel lagen er nog gedroogde henneptoppen. De apparatuur en de toppen werden ontmanteld. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De eigenaar, een 36-jarige man, zal worden gehoord.

Blijham: politie vordert rijbewijs in

Een 32-jarige automobilist uit Winschoten moest dinsdagavond op de Blijhamsterweg zijn rijbewijs inleveren. Hij reed agenten voorbij. Hij bleef flink inhalen en in een 50 km-gedeelte reed hij gemiddeld 104 km/uur. Hij kreeg een stopteken en moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn rijbewijs lag thuis, dus werd het papierwerk daar afgehandeld. Voor de snelheidsovertreding krijgt hij proces-verbaal.

Scharmer: te hoog beladen vrachtwagen

Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Winschoten krijgt proces-verbaal omdat zijn vrachtwagen te hoog beladen. Op de A7 bij Scharmer werd hij gecontroleerd. De hoogte van zijn belading was 4.45 meter, terwijl 4 meter is toegestaan. Ook moest hij een deel van zijn belading verwijderen.

Appingedam: gordelcontrole

De politie heeft dinsdag op twee locaties in Appingedam automobilisten gecontroleerd op het dragen van autogordels. Op de Farmsumerweg en de Molenstraat werden 330 automobilisten gecontroleerd. Zestien van hen kregen een bekeuring, omdat ze geen gordel droegen. Een bromfietser kreeg een bekeuring, omdat hij zijn kinband van zijn helm niet vast had. Tenslotte werd een automobilist bekeurd omdat de hulpkoppeling van de aanhanger niet aanwezig was.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, N387: aantal geregistreerde voertuigen: 218, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 57 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Middelstum, Delleweg: aantal geregistreerde voertuigen: 751, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 928, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.