Politie Gelderland-Midden

Poging tot diefstal

Publicatiedatum: 14-2-2007 10:44:24

EDE Een 19-jarige Edese heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging tot diefstal van haar tas door een vooralsnog onbekende man. Dit incident zou zich dinsdagavond 13 februari op de Veenderweg hebben afgespeeld. Het slachtoffer fietste rond 21.55 uur over de Veenderweg, toen zij voor haar drie jongens over het voetpad (in de richting van de Ganzenweide) zag lopen. Eén van hen zou wat achter gebleven zijn. Toen zij hem passeerde, probeerde de jongen het tasje van de vrouw naar zich toe te trekken. Het slachtoffer kwam hierbij ten val. Haar fiets raakte beschadigd en de vrouw heeft een pijnlijke knie aan het incident over gehouden. Toen een passant stopte, kozen de jongens het hazenpad.

Van het signalement van de jongen weet de vrouw zich te herinneren dat hij een getint uiterlijk leek te hebben. Hij zou ongeveer 1.65 tot
1.75 meter lang zijn. De jongen had zwart golvend haar, dat opgeschoren zou zijn. Hij droeg een zwarte leren jas en een donkerblauwe spijkerbroek (zgn. laag type). Bij de andere jongens, die er vrijwel net zo uitzagen, viel op dat zij rood/bruine jassen met een fel wit contrast droegen.

Passant getuige
Hoewel er al contacten met een getuige van het incident zijn, sluit de politie niet uit dat er nog andere getuigen van de poging tot diefstal en de valpartij zijn geweest. Mochten zij nog niet met de politie gesproken hebben, worden zij verzocht contact op te nemen met de politie in Ede op 0900 8844. Als zij per sé anoniem willen blijven, kan ook contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
n.d. H. Munniksma
0318 688 221

---