Ingezonden persbericht


Paardenpolo wedstrijd in Twente is primeur
Paardenpolo wedstrijd omstreeks september 2007
Initiator Scarabee International BV

Omstreeks september 2007 vindt in Twente de eerste paardenpolo wedstrijd plaats. Teams afkomstig vanuit de hele wereld zullen dan tegen elkaar spelen. Initiatiefnemer is Scarabee International BV uit Ootmarsum, die verder actief is in het organiseren van events en de ontwikkeling van het klooster Maria ad Fontes in Ootmarsum. Scarabee is in gesprek over 4 locaties waarvan 3 in de Gemeente Dinkelland.

Polo is bij veel mensen nog een vrij onbekende sport Het spel heeft 2 teams van vier spelers met aparte regels. Nummer 3 moet het initiatief nemen bij aanvallen, de nummers 1 en 2 moeten deze aanvallen helpen door te zetten. De nummer 4 staat ergens halverwege het veld, en moet nummer 3 zo nodig helpen bij de aanval.

Het spel wordt gespeeld in spelgedeelten, chukkas, van 7,5 minuut. Er zijn meestal tussen de 4 en de 6 chukkas, maar het kunnen er ook 7 of 8 zijn. Tussen twee chukkas is een rust van 3 minuten en halverwege, half-time, is een pauze van 5 minuten.

Het benodigde (fullsize) speelveld 275 meter lang en 180 meter breed als het niet omboord is, als het wel omboord is 275 meter lang en 140 meter breed. na afloop van de wedstrijd mag het publiek graspollen weer vast mag stampen Scarabee brengt tevens diverse bedrijven bij elkaar voor productpresentatie in de meest brede zin voor de betreffende doelgroep. Het evenement zal een sterk internationaal karakter hebben en een uitstraling geven op de gehele regio.

Voor nadere informatie kunt U zich richten tot info@ scarabee-int.com