Provincie Utrecht

mee over toekomst stationsgebied Driebergen-Zeist

Omgeving praat mee over toekomst stationsgebied Driebergen-Zeist

14-2-2007 -

De directe omgeving van stationsgebied Driebergen-Zeist denkt en praat mee over de herinrichting van dit gebied. Gisteren heeft een bijeenkomst plaatsgevonden waarin omwonenden en bedrijven konden brainstormen over de wensen en mogelijkheden. De bijeenkomst werd gehouden door de provincie Utrecht, ProRail, gemeente Zeist, gemeente Utrechtse Heuvelrug en Bestuur Regio Utrecht.

De herinrichting van het stationsgebied Driebergen-Zeist is nodig omdat het gebied met knelpunten kampt rondom de capaciteit van het spoor en de doorstroming van het verkeer.

Er komt een uitbreiding van het spoor (het worden vier sporen) en er komt een tunnel onderdoor voor de N225, zodat het spoor en deze drukke weg elkaar niet meer op dezelfde hoogte hoeven kruisen. De huidige situatie leidt namelijk tot veel vertraging en onveiligheid.

Kwaliteit van het hele gebied verbeteren
Deze ingrijpende aanpassingen bieden kansen om tegelijkertijd de kwaliteit van het hele stationsgebied te verbeteren. Het is een gebied met specifieke kwaliteiten wat betreft cultuurhistorie, landschap en natuur. Daarnaast heeft het een woon- en werkfunctie. Juist voor deze verbetering van het gebied als geheel willen de samenwerkende partijen graag horen wat de gedachten, meningen en wensen van bewoners en bedrijven uit de omgeving zijn. De uitkomsten van de bijeenkomst (atelier) van 13 februari worden uitgewerkt in verschillende scenario's. Deze komen aan de orde tijdens een discussieavond eind april, waar een ieder die geïnteresseerd is in dit project van harte welkom is. Er zijn dan nog geen beslissingen genomen over het gebied (de uitbreiding van het spoor en de aanleg van een tunnel zijn overigens wel al zeker). Tijdens de avond in april kan iedereen een mening geven over de ideeën die er op dat moment liggen.

De website www.stationsgebieddriebergenzeist.nl is onlangs online gegaan. Hierop kunnen alle belangstellenden de ontwikkelingen in het project op de voet volgen. In april zal de eerste nieuwsbrief over dit project verschijnen.

Meer informatie: Annemieke van Leeuwen, telefoon 030 2583151