Unicef



Somalië: Unicef helpt slachtoffers diarree-uitbraak 14 februari 2007, Nairobi (Kenia) - In het midden en zuiden van Somalië zijn honderden mensen het slachtoffer van een uitbraak van diarree. Vooral kinderen worden ziek. Ondanks de onveilige situatie in dit land, doen Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hun best om nog meer ziektegevallen te voorkomen.

Dit deel van Somalië heeft last gehad van overstromingen. Hoewel het water zakt, vormen stilstaande poelen en vervuilde bronnen een ideale voedingsbodem voor ziektekiemen. Unicef zorgt samen met de WHO voor medische hulpmiddelen en tanks voor de opslag van schoon water. Daarnaast worden vervuilde bronnen gezuiverd. De bevolking krijgt voorlichting over hoe ze zo hygiënisch mogelijk kan leven, zodat nieuwe besmettingen kunnen worden voorkomen.

Unicef heeft meer dan 5.000 stukken zeep, 50.000 zakjes ORS (Oral Rehydration Salts, ter behandeling van diarree), 200 kits voor de intraveneuze behandeling van uitdroging en waterzuiveringstabletten voor 47.000 huishoudens naar Somalië gestuurd.