Gemeente Apeldoorn

Apeldoorns UITburo van start

De gemeente Apeldoorn gaat aan de slag met het Nederlands UITburo. In het kader van het verbeteren van het evenementenbeleid krijgt het Apeldoorns UITburo de taak om de promotie rond evenementen op stedelijk niveau te versterken. Daartoe zal een website worden ingericht en wordt dit voorjaar een promotiecampagne gestart waaraan ook Stichting Doen een financiële bijdrage levert. Apeldoorn heeft gekozen voor het UITburo vanwege de grote ervaringen die zij hebben bij andere grote steden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Enschede.

Het Apeldoorns UITburo is straks gehuisvest in het centrum van de stad, naast het kantoor van het VVV waar innig mee wordt samengewerkt. Het overleg met de gemeente zal plaatsvinden met de interne procesmanager die de verschillende evenementenbudgetten zal samenbrengen. Aan het Apeldoorns UITburo is een evenementmanager gekoppeld die straks de spin in het web is.

Het Apeldoorns UITburo wordt een belangrijke factor bij de collectieve promotie van evenementen, waarmee Apeldoorn zich op de kaart wil zetten. Ook gaat ze over een goede spreiding van evenementen. Het bureau draagt daarmee bij aan het verlevendigen van de binnenstad en het profileren van de stad voor bijvoorbeeld de groeiende groep HBO-studenten. Ook bij de grotere evenementen die worden voorbereid in Apeldoorn (Triënnale en sportkampioenschappen in het Omnisportcentrum) kan een Apeldoorns UITburo een rol van betekenis vervullen. Het college heeft zich al eerder uitgesproken over de wens om Apeldoorn sterker te profileren via een goed en sterk samenhangend evenementenbeleid. Niet alleen voor de toeristen, maar ook voor de Apeldoorners zelf. De samenwerking met het Nederlands UITburo is een belangrijke eerste stap in dat proces.

Voor het laatst bijgewerkt op: 14-2-2007 15:26