Ingezonden persbericht


Woensdag 14 februari 2007

Persbericht

Partijen Bloemendalerpolder slaan handen ineen

Initiatiefnemers tekenen overeenkomst over uitgangspunten ontwikkeling Bloemendalerpolder De acht partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder, hebben op woensdag 14 februari in het Muiderslot hun handtekening gezet onder de publiek-private overeenkomst voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder. De partijen werken nu gezamenlijk verder aan een integrale gebiedsontwikkeling, waarin wonen, recreatie en natuur nauw met elkaar zijn verweven.

Ton Hooijmaijers, voorzitter van de stuurgroep Bloemendalerpolder, is heel blij dat deze mijlpaal bereikt is. "De weg hiernaartoe was niet altijd makkelijk, maar we zijn er gekomen, en daar ben ik trots op. We hebben een goede basis om de polder straks te ontwikkelen tot een nieuw landschap, waar natuur, wonen en recreatie hand in hand gaan. Dat hebben we hard nodig."

Het Rijk, de provincie Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, de gemeenten Muiden en Weesp en ontwikkelaars Adriaan van Erk Werkmaatschappijen, AM/Ymere en Van Wijnen/Delta Lloyd/Blauwhoed zullen de plannen voor de Bloemendalerpolder de komende tijd nader uitwerken. Volgens plan zal de nu getekende 'Anticipatieovereenkomst' eind 2007 worden gevolgd door een definitieve samenwerkingsovereenkomst. Naar verwachting kan vanaf 2010 gestart worden met het bouwen van de woningen. Als het mogelijk is, wordt al voor die tijd gestart met de realisatie van natuur. Voordat de definitieve samenwerkingsovereenkomst getekend kan worden, moeten de partijen de nu nog voorlopige schetsen over de inrichting van de Bloemendalerpolder eerst verder uitwerken in een Masterplan, waarin gedetailleerde keuzes gemaakt worden over de inrichting van het gebied. Tegelijkertijd moeten ook financiële verkenningen worden verricht. Het Masterplan ('wat gaat er komen?'), Business Case ('hoeveel brengt dat op en hoeveel gaat dat kosten?') en Samenwerkingsovereenkomst ('wie doet straks wat en wie betaalt straks wat?') moeten uiteindelijk één integraal geheel vormen.


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht