Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee doden en twee gewonden bij ongeval N348

Dalmsholte, 14-02-2007

Bij een verkeersongeval rond het middaguur op de provinciale weg N348 zijn twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Daarnaast raakten twee mensen gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Een personenauto, komende uit de richting van Lemelerveld, raakte op de linkerhelft van de weg en botste daarbij frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen met aanhanger. De inzittenden van de personenauto, een 37-jarige man en een 31-jarige vrouw waarvan de woonplaatsen nog niet bekend zijn, waren op slag dood.

De vrachtwagenchauffeur, een 54-jarige man uit Mussel en een 39-jarige vrouw uit Diever van een personenauto die achter de verongelukte auto reed raakten gewond bij het incident.

De vrachtauto met aanhanger, waarin graan vervoerd werd, raakte door de aanrijding van de weg af en belandde aan de linkerkant van de weg via de berm en de parallelweg op een stuk bouwland.

Direct na het ongeval werd de weg afgesloten en het verkeer omgeleid. De hulpdiensten zijn de hele middag bezig geweest met het opruimen van het wegdek en het bergen van de vrachtauto met oplegger. De verwachting is dat het weggedeelte aan het begin van de avond weer vrijgegeven kan worden.