Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Verkeersmaatregelen op de Jagerslaan

Het dagelijks bestuur heeft maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid op de Jagerslaan te verbeteren.

(Tekst: Emile Hilgers / Publicatie onder verantwoordelijkheid van de Griffie)

Burgerinitiatief
Het bewonersplatform Actieplatform Vreewijk Kindveilig had hierop aangedrongen in de vorm van een burgerinitiatief dat is ingediend in de deelraadvergadering van 21 december.

Vraag om verkeersdrempels
Gevraagd werd om vier verkeersdrempels aan te leggen, een verkeersbord te plaatsen op de Weimansweg om automobilisten te waarschuwen voor overstekende kinderen van basisschool De Akkers. En verder om actie te ondernemen tegen het beperkte zicht door hoog struikgewas bij de parkeerplaats op de hoek Jagerslaan, Weimansweg en Sikkelstraat.

Offerte
In de vergadering van de commissie Vreewijk-Katendrecht op 6 februari vertelde portefeuillehouder Robbert Baruch dat hij 11 januari een wandeling had gemaakt met de indiener van het burgerinitiatief (oud-deelraadslid Jan Teijn). Omdat hij de gevraagde maatregelen nodig achtte, is aan de werf een offerte gevraagd voor de verkeersdrempels. Deze wordt half februari besproken door het dagelijks bestuur en dan kan direct opdracht gegeven worden aan Gemeentewerken, Werf Feijenoord, de drempels aan te leggen.

Snoeibeurt
Ook zijn twee verkeersborden besteld met de boodschap Schoolroute, gas terug!. Het plantsoen wordt deze maand gesnoeid tot dertig centimeter hoogte. Normaal wordt ééns per vier jaar gesnoeid, maar omdat er al eerder klachten waren gekomen, was dat voor deze locatie op ééns per twee jaar gesteld. De eerstvolgende snoeibeurt is nu naar voren gehaald. Een deel van het groen wordt vervangen door kortblijvende beplanting.

30-kilometer zone
Commissielid Jo de Haan (PvdA) wees erop dat voor dit deel van de Landbouwbuurt de ingrepen voor een 30-kilometer zone nog niet zijn uitgevoerd. Het nieuwe burgerraadslid voor het CDA Jerrel Chotoo benadrukte dat dat noodzakelijk is voor handhaving door de politie. Zonder drempels kan niet bekeurd worden, stelde hij.

Lapmiddelen
Baruch gaf aan dat in zijn optiek drempels en handhaving door de politie lapmiddelen zijn. Drempels moeten volgens hem alleen waar nodig worden aangelegd, onder meer afgaand op klachten en wensen van bewoners. Hoewel hij herhaalde dat voor dit soort kleine zaken het burgerinitiatief eigenlijk niet nodig zou moeten zijn (een telefoontje of een korte vraag in de raad zou voldoende moeten zijn), prees hij de betrokkenheid van de bewoners. Een optimistisch geluid, dat mag ook wel eens gezegd, aldus de portefeuillehouder.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

(foto: Jagerslaan.)