Rijkswaterstaat

Persbericht

Nummer
13-BHID
Datum
5 februari 2007

Informatiebijeenkomsten over verbreding A4 Burgerveen-Leiden

Medio 2007 beginnen de werkzaamheden voor het verbreden van rijksweg A4 tussen Burgerveen en Leiden. In opdracht van Rijkswaterstaat voert BAM Civiel de werkzaam-heden uit. Rijkswaterstaat nodigt inwoners van de gemeenten Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude, die in de directe omgeving van de A4 wonen, bedrijven en belangstellenden uit voor één van de informatiebijeenkomsten.

Voor de inwoners van de gemeenten Zoeterwoude en Leiden op woensdag 14 februari 2007, van 16.00-18.00 uur óf van 19.30 - 21.30 uur in De Eendenkooi, Kooikersplein 1 te Zoeterwoude-Rijndijk.

Voor de inwoners van de gemeente Leiderdorp op
donderdag 15 februari 2007, van 16.00-18.00 uur óf van 19.30 - 21.30 uur in het Informatiecentrum HSL-A4, Bospolder 11 te Leiderdorp.

Tijdens de informatieavond presenteert Rijkswaterstaat de laatste stand van zaken over de te verbreden A4 en wordt aannemer BAM Civiel geïntroduceerd. BAM Civiel presenteert vervolgens de grote lijn van de werkzaamheden. Gedetailleerde planningen over de werkzaamheden en de uitvoering zijn dan nog niet bekend. De komende maanden werkt BAM Civiel hier hard aan.

De presentaties van Rijkswaterstaat en BAM Civiel nemen ongeveer 45 minuten in beslag. Na een korte pauze krijgt u de gelegenheid vragen te stellen. Tijdens de bijeenkomsten zijn ook vertegenwoordigers van de gemeenten Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude aanwezig.

Algemene informatie
De verbreding van de A4 en de bouw en aanpassing van de aquaducten, viaducten en andere bouwwerken gebeurt in fases. Rijkswaterstaat is begonnen met het middendeel, het traject waar de A4 parallel loopt met de Hogesnelheidslijn-Zuid ter hoogte van Hoogmade, en is inmiddels verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken. In het noordelijk deel van de A4, tussen Burgerveen en het Ringvaartaquaduct, zijn de grootste ingrepen het aanleggen van een tweede Ringvaartaquaduct en het herzien van knooppunt Burgerveen. In het zuidelijk deel, tussen de Dwarswatering in Leiderdorp en de afrit Leiden/Zoeterwoude-Dorp, wordt de A4 ter hoogte van de Oude Rijn, verdiept aangelegd over een lengte van 1400 meter. De brug over de Oude Rijn verdwijnt en wordt vervangen door een aquaduct.

Voor meer informatie over het project zie www.rijkswega4.nl




Rijkswaterstaat