Ingezonden persbericht


RECRUITERS HOUDEN VAN E-RECRUITMENT:
MEERDERHEID NEDERLANDSE ORGANISATIES WERFT PERSONEEL ONLINE

Amsterdam, 14-2-2007 - Totaljobs.nl publiceert vandaag de resultaten van de E-Recruitment Monitor 2007. Het onderzoek onder ruim 1.100 HR verantwoordelijken geeft een aantal opvallende trends aan in online recuitment:


* 51% van organisaties gebruikt internet om personeel te werven. Volgens Olivier van Duijn, directeur totaljobs.nl, is dit het bewijs "dat webwerving inmiddels breed geaccepteerd is door recruiters".
* In Nederland staat ca. 80% van alle vacatures online, wat betekent dat vooral organisaties met veel vacatures online werven. De kleinere organisaties maken nog in mindere mate gebruik van webwerving.
* Ruim een kwart van de HR verantwoordelijken verwacht in 2007 meer te besteden dan in 2006. Een derde van de organisaties verhoogt het online recruitment-budget. Dit onderstreept de trend dat personeelswerving steeds meer verschuift naar internet.
* Ruim 40% van de recruiters geeft aan dat zij in de toekomst meer gebruik gaan maken van hun eigen netwerk voor personeelswerving. Daarmee is dit het sterkst groeiende kanaal voor personeelswerving. Bovendien geeft 12% van alle respondenten aan online netwerken, zoals LinkedIn, Hyves en Xing in te zullen zetten.
* Slechts 29% van de ondervraagden geeft aan de resultaten van de eigen wervingsactiviteiten te meten. Dit ligt volgens Olivier van Duijn o.a. aan "de slechte meetbaarheid van de traditionele media, zoals dagbladen en vaktijdschriften. Online werving is daarentegen uitstekend meetbaar".

Over de E-Recruitment Monitor
De E-Recruitment Monitor is een onderzoek naar online recruitment en is dit jaar voor het eerst gehouden door totaljobs.nl. Dit jaarlijks terugkerende onderzoek zal meer inzicht geven in het gebruik en de trends en ontwikkelingen in de markt. Bovendien biedt het organisaties een benchmark voor hun eigen wervingsactiviteiten. In een snel veranderende markt is het essentieel om over de juiste feiten en cijfers te beschikken, zodat goede keuzes gemaakt kunnen worden. Het volledige rapport van de E-Recruitment Monitor 2007 is gratis te downloaden via www.E-RecruitmentMonitor.nl

Over totaljobs.nl
Totaljobs.nl is een toonaangevende generieke vacaturesite van Reed Elsevier die werkzoekenden en werkgevers bij elkaar brengt. Met gemiddeld 800.000 bezoeken en 500.000 unieke bezoekers per maand heeft totaljobs.nl een enorme groei doorgemaakt sinds de introductie door Reed Elsevier in oktober 2004. Totaljobs.nl publiceert maandelijks meer dan 30.000 nieuwe vacatures en biedt daarmee een representatieve afspiegeling van de Nederlandse arbeidsmarkt. Op het platform kunnen werkgevers vacatures plaatsen en kandidaten in de uitgebreide CV-database zoeken; werkzoekenden kunnen op hun beurt de vele vacatures doorzoeken en direct solliciteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Patricia Frieman, Marketing Manager
Telefoon: (020) 515 9601
E-mail: patricia.frieman@reedbusiness.nl Contact | Afmelden