Ingezonden persbericht


Plaza futura werkplaats presenteert: de proeverij

Pluk de nieuwe vruchten van de jonge theater- en dansmakers. De Proeverij biedt een unieke kans om te brainstormen over de eerste pennenstreken van de jonge makers. De Plaza Futura Werkplaats fungeert van donderdag 15 t/m zaterdag 17 februari als ontmoetingsplek tussen jonge makers en hun publiek.

Jonge theatermakers staan na hun afstuderen te trappelen om een publiek te veroveren met hun talent en frisse ideeën. Echter, het ontbreekt hen vaak nog aan visie en knowhow om zich op juiste wijze te profileren in theaterland. In hun gedreven werklust vergeten ze zich vaak essentiële vragen te stellen. Wat zijn de ontwikkelingen in de podiumkunsten? Wat doen mijn collega's? Hoe verover ik een publiek en hoe hou ik het vast? De Plaza Futura Werkplaats wordt drie dagen lang ingericht als ontmoetingsplek tussen jonge makers en hun publiek. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt het publiek uitgenodigd om hardop mee te denken over de eerste pennenstreken van een aantal jonge theatermakers. Daarnaast zullen ze reeds gevestigde makers en choreografen als sparringpartners ontmoeten. Chris Keulemans (ex-directeur van de Balie, publicist en interviewer) zal optreden als gastheer.

Programma:
Donderdag 15 februari
Met een tekstlezing van Ruud van Bree, een choreografie van Ineke Wolters en muziektheater van Faktor B / Niels Duffhues. Sparringpartners deze avond: Bram Coopmans, Anke Boerstra, Sjoerd Vreugdenhil.

Vrijdag 16 februari
Sociaal theater van Powerboat, een tekstlezing van Twan van Bragt & co., en een choreografie van Jochen Stechman. Sparringpartners deze avond: Laura van Dolron, Rogier Schippers, Jens van Daele.

Zaterdag 17 februari
Tekst van Willem de Vlam, multidisciplinair theater van Batja ten Kortenaar en een tekstlezing van Thomas Boer. Sparringpartners deze avond: Olivier Provily, Helma Melis, Eric de Vroedt.

Aanvang alle avonden om 19.30 uur | gratis entree
Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Plaza Futura | Leenderweg 65 | Eindhoven | www.plazafutura.nl | 040-2946848


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Plaza Futura, Peter-Paul Hellings, T 040-2946840, E peterpaul@plazafutura.nl

Indien u een van deze avonden wenst bij te wonen kunt u een e-mail sturen naar: peterpaul@plazafutura.nl