AutoRai

Mazda Hakaze onthuld in Second Life

(2/8/2007)
De nieuwste concept car van Mazda, de Hakaze, die in de eerste week van maart zal worden getoond aan het publiek op de Autosalon van Genève, is vanaf 15 februari al te bewonderen op Nagare Island in Second Life^TM, waar hij in aanwezigheid van de internationale pers zal worden âonthuldâ.
De Mazda Hakaze is de meest recente exponent van de nieuwe designtaal van Mazda onder de naam âNagareâ, die ontstaan is onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker, General Manager van de Design Divisie van Mazda Motor Corporation in Hiroshima, Japan. Het model is ontworpen in het European Design Centre in Frankfurt, één van de drie designstudioâs van Mazda. Na de Mazda Nagare (Los Angeles Motor Show november 2006) en de Mazda Ryuga (Detroit Motor Show januari 2007) is dit de derde concept car die dit tentoonstellingsseizoen wordt onthuld.

âNagare staat voor het vastleggen van beweging, energie en schoonheid en het omzetten van deze begrippen in een vormtaal die de mensen aanspreekt en die ze met elkaar verbindt, in feite net zoals in Second Lifeâ¢â, vertelt Van den Acker. âSecond Life⢠is één van de beste interactieve omgevingen op internet. We willen iedereen natuurlijk graag de mogelijkheid bieden om in contact te komen met onze nieuwe concept car en er ook in te rijden, virtueel dan wel te verstaanâ.

Het Amerikaanse LindenLab ontwikkelde in 2003 Second Life^TM, een virtueel 3D âlandâ met op dit moment 3 miljoen inwoners uit de hele wereld. Het is één van de snelste groeiende âlandenâ in cyberspace met gemiddeld 15.000 gebruikers op elk moment van de dag op www.secondlife.com.

âMazda Hakaze en Second Life⢠vormen een perfecte combinatieâ, zegt Peter Birtwhistle, Chief Designer van Mazda Motor Europe. âDe Hakaze is âcoolâ, de compacte crossover geeft een roadster gevoel en Nagare Island is een fantastische plek om een virtuele testrit met deze auto te maken en daarover met anderen een âchill outâ te hebben. En we hebben nog een aantal aardige verrassingen in pettoâ.