Belgische Federale Overheid


14-02-2007

Inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag

Al sinds 2004 is het voor vrachtwagens verboden om in te halen bij neerslag, maar in het verleden bestond er nogal wat onduidelijkheid over de precieze betekenis van de term "neerslag". Het begrip werd nu in de wet nader gedefinieerd en voortaan kan er geen discussie meer bestaan: voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton geldt een inhaalverbod bij àlle vormen van neerslag: regen, sneeuw, hagel, ...

Momenteel voert het BIVV, samen met de Federale Politie en de Minister van Mobiliteit onder het motto "Of het nu motregent of giet, inhalen doe ik niet" een campagne om dit inhaalverbod nog eens extra onder de aandacht te brengen. Behalve informeren wil deze campagne de automobilisten en vrachtwagenbestuurders ook aanzetten om zich veiliger, hoffelijker en socialer ten opzichte van elkaar te gedragen.

De komende dagen en weken zal de federale politie extra waakzaam zijn voor inbreuken op het verbod. Vrachtwagenchauffeurs die toch inhalen bij neerslag, zullen worden geverbaliseerd.

Lees het volledige persbericht op de site van het BIVV

U vindt er onderaan de pagina ook een aantal tips voor automobilisten om op een veilige manier om te gaan met vrachtwagens op de weg.

Bekijk de affiche van de campagne "Of het nu motregent of giet, inhalen doe ik niet"

---

BIVV Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) Print de pagina Print de pagina

top van deze pagina

FEDERALE PORTAALSITE Helpdesk | Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden