Gemeente Haaksbergen

aanleg nieuw industriegebied

Haaksbergen bereidt de aanleg voor van nieuw bedrijventerrein aansluitend aan de huidige industrieterreinen Brammelo en Stepelo. Bij Brammelo komt het bedrijventerrein Vregelinkshoek en aansluitend aan Stepelo komt het bedrijventerrein Stepelerveld. In het structuurplan 2015 zijn die gebieden aangegeven.

Beide terreinen van ongeveer gelijk omvang - worden in de periode 2006-2010 in ontwikkeling genomen en moeten voorzien in de behoefte tot ongeveer 2015 die geschat is op 43 hectare (netto 34 ha). Haaksbergen heeft er haast mee want er is nagenoeg geen industriegrond meer beschikbaar.

Medio april 2007 moet duidelijk worden of er voldoende reden is om ook het bedrijventerrein in Sint Isidorushoeve uit te breiden en zo ja of dat dat aan de overzijde van de Rietmolenweg moet plaatsvinden. Het bureau Arcadis, dat is aangetrokken om te helpen bij de voorbereidingen, zal ook dit onderzoek voor haar rekening nemen.

Schetsontwerpen met globale begrenzing en grondexploitatieopzet bespreekt het bestuur in mei 2007. Een bestemmingsplan (voorontwerp) en beeldkwaliteitsplan is vervolgens in januari 2008 aan de orde. Bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein Stepelerveld wordt ruimte geboden aan de pilot Bedrijvigheid met hart voor landschap van Natuur en Milieu Overijssel.

Links

Opknappen oude terreinen

Structuurplan

Pilot Natuur- en milieu Overijssel

Pilot Natuur- en Milieu Overijssel