Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 15-02-2007

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 38 jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt er verdacht herhaaldelijk zijn vriendin te hebben mishandeld. Hij is in verzekering gesteld.

Verdachten aangehouden voor bedreiging en openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag kreeg de politie de melding dat in een winkel aan het Mgr. Van Roosmalenplein een 23 jarige winkelmedewerkster was bedreigd door een haar onbekende jongen. Bij het opnemen van de aangifte in de winkel, kwamen er een groep jongens naar binnen en werd de verdachte door winkelpersoneel herkend. De politie ging over tot aanhouding van deze 21 jarige inwoner van s-Hertogenbosch. Hij probeerde vervolgens de winkel uit te rennen maar kon door een van de agenten worden vastgepakt. Vervolgens verzette hij zich met kracht en langdurig tegen zijn aanhouding waarop een van de agenten zich genoodzaakte voelde om pepperspray te gebruiken. In de tussentijd probeerden ten minste 5 anderen om de aangehouden verdachte te ontzetten. Ook tegen hen werd pepperspray gebruikt. Zij hebben de zaak daarop verlaten. Ter assistentie gekomen politiemensen konden nog een 19 jarige jongen aanhouden. Hij maakte deel uit van de groep die probeerde de eerder aangehouden verdachte te ontzetten.

In verband met de onrustige situatie op het Mgr. Van Roosmalenplein heeft de politie nog een uur lang het plein in observatie gehouden. Bij de schermutselingen is een agente licht gewond geraakt. Van een herkenbare politieauto werd door een onbekende een zijruit ingeslagen.

De twee aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld.

Valse naam opgegeven na verkeersovertredingen

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag op de Palmboomstraat in s-Hertogenbosch een 30-jarige Bossche automobilist aangehouden voor diverse verkeersovertredingen en het opgeven van een valse naam. Agenten zagen dat de man al rijdend telefoneerde in zijn auto en geen gordel droeg. Nadat hij was gestopt gaf de verdachte een valse naam op en kon hij zich niet identificeren. Verder had hij een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 11 maart 2007. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval onder invloed drugs

Rosmalen Woensdagmiddag heeft de politie op de Vliertwijksestraat in Rosmalen een 23-jarige automobiliste uit Oss aangehouden, nadat zij vermoedelijk onder invloed van drugs een ongeval veroorzaakte. De vrouw reed de oprit van een woning op, reed een hekwerk omver, reed door het gras en kwam in het mulle zand van de moestuin tot stilstand. Een lantaarnpaal in de achtertuin van de woning raakte beschadigd. De vrouw maakte een verwarde indruk en verklaarde zelf cocaïne te hebben gebruikt. Een arts nam een bloedproef van de vrouw. Haar rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Hennepkwekerij in loods 6 verdachten aangehouden

Heesbeen De politie heeft donderdagmorgen in een loods aan de Industrieweg in Heesbeen (gemeente Heusden) een hennepkwekerij opgerold.

In totaal zijn 9285 hennepplantstekken en 392 hennepplanten in beslaggenomen. De gehele kwekerij is ontmanteld. In de loods waren 6 personen aanwezig die allen zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 19 en 40 jaar uit Vlijmen, een 41 jarige man Prinsenbeek en drie vrouwen uit Vlijmen (40), Etten-Leur(32) en Prinsenbeek (41).

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Autodief opgepakt

Veghel Woensdagmiddag is aan de Kennedylaan in Veghel een 25 jarige Vlijmenaar aangehouden. Hij was in het bezit van een eerder die middag in zijn woonplaats Vlijmen gestolen personenauto. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee licht gewonden bij verkeersongeval

Uden Bij een donderdagmorgen plaatsgevonden verkeersongeval op de Lippstadt-singel zijn twee automobilistes licht gewond geraakt en voor onderzoek overgebracht naar het Bernhove ziekenhuis in Veghel.

Een 24 jarige Eindhovense reed met haar personenauto over genoemde weg in de richting van de Industrielaan. Voorbij de rotonde bij Uden Zuid wilde zij een vrachtauto met aanhanger, bestuurd door een 30 jarige man uit Stevensbeek, inhalen. Zij kwam daarbij op het verdrijvingsvak terecht waarop zij besloot te remmen. Ze kwam in aanraking met de aanhangwagen en verloor de macht over het stuur. Haar auto kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer met het gevolg dat zij nagenoeg frontaal in botsing kwam met een personenauto die werd bestuur door een 30 jarige vrouw uit Mill.

Inbreker aangehouden

Heesch In de nacht van woensdag op donderdag is aan t Dorp in Heesch een 23 jarige inwoner van Gouda aangehouden. Getuigen meldden de politie dat er ingebroken zou worden in een winkel aan genoemde straat. Bij aankomst van de politie zetten twee mannen het op een lopen. De 23 jarige kon worden aangehouden en is ingesloten. De andere wist te ontkomen. De achterdeur van de winkel bleek te zijn opengebroken.

Mishandeling, bedreiging en vernieling

Vianen (NBR) Donderdagmorgen heeft de politie een 25 jarige inwoner van Vianen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn ex vriendin uit Cuijk te hebben mishandeld, te hebben bedreigd en haat auto te hebben vernield. De man is ingesloten.

Hennepkwekerij in woning

Cuijk Woensdag heeft de politie op de zolder van een woning aan Sleedoorn in Cuijk een hennepkwekerij met 49 planten ontmanteld. In de woning zijn twee mannen van 28 en 43 jaar oud aangehouden. Beiden zijn verhoord. De jongste verdachte is in vrijheid gesteld en de oudste is overgedragen aan de vreemdelingendienst in verband met illegaal verblijf in Nederland.