Gemeente Soest

Wethouder de Haanschool

Datum: 09/02/2007

Start sloop Wethouder de Haanschool

Eind februari 2007 start de sloop van de Wethouder de Haanschool en Kinderdagverblijf de Pruttelpot aan het terrein Van Angerenstraat/Professor Lorentzlaan/Plesmanstraat in Soesterberg. De Basisschool en het dagverblijf verhuizen voor de voorjaarsvakantie naar hun nieuwe onderkomen aan De Startbaan.

Vrijdag 16 februari zullen er bouwhekken om het terrein worden geplaatst. De gemeente Soest heeft de firma Boverhoff voor de sloop ingeschakeld. Deze sloop zal ongeveer acht tot tien weken in beslag nemen. Het terrein wordt daarna bouwrijp gemaakt voor de nieuwbouw van woningen en appartementen.

Asbestsanering

Het saneren van asbest delen van het schoorsteenkanaal van de Wethouder de Haanschool maakt deel uit van de sloopwerkzaamheden. De werkzaamheden worden volgens het Asbestbesluit en Asbestverwijderingsbesluit uitgevoerd.

Tijdens de saneringswerkzaamheden zullen de medewerkers van het sloopbedrijf beschermende kleding dragen. Er worden afdoende beschermende maatregelen genomen om te voorkomen dat er gevaar voor de omgeving ontstaat.

Overlast

De aannemer en de gemeente Soest doen er alles aan om mogelijke overlast tegen te gaan. Toch is dit niet helemaal te vermijden.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren en het sloopafval te kunnen afvoeren zal in de komende acht tot tien weken iets meer vrachtverkeer door de Van Angerenstraat, Professor Lorentzlaan en de Rademakerstraat rijden. Ook kan er enige stof- en/of geluidsoverlast zijn.

De (sloop)werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07.00 uur 's ochtend en 16.00 uur 's middags.

Melden overlast

Voor overlast betreffende de sloopwerkzaamheden kunt u zich wenden tot de firma Boverhoff 0578-693136 of het meldpunt Woonomgeving van de gemeente Soest, tel. 035-6093666.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer