Politie Hollands Midden

Datum: 16 februari 2007

Voorhout Aanhouding na valse meldingen De politie heeft donderdagavond, 15 februari, een 29 jarige inwoner van Voorhout aangehouden op verdenking van het doen van valse meldingen. De man had in de loop van de dag meerdere keren valse telefonische noodmeldingen gedaan bij de alarmcentrale 1-1-2. De man was eerder die dag al aangesproken op zijn gedrag. Ondanks dat hij toegezegd had te stoppen met het doen van de valse meldingen belde hij later opnieuw het alarmnummer. De man werd in zijn woning aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Hillegom Verlichtingscontrole De politie heeft donderdagavond, 15 februari, een grootscheepse verlichtingscontrole op fietsen en bromfietsen gehouden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Hillegom. De fietsers en bromfietsers die geen licht voerden kregen een mini uitgereikt. Er werd gecontroleerd op de Leidsestraat / Mgr. van Leeuwenlaan tussen 19.00 tot 21.30 uur. Resultaat: 115 staande houdingen. 25 weggebruikers ontvingen een mini. In percentage betekent dit dat 22 % geen licht voerde.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft donderdag 15 februari in de middag twee Leidenaren van 18 en 20 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 25 jarige plaatsgenoot. De verdachten liepen op de Steenstraat vol tegen de aangever waarna hij de mannen hierover aansprak. Een van de twee haalde hierop uit naar de aangever echter deze wist hem tegen te houden. Terwijl hij de verdachte vast had kreeg hij een stoot in zijn gezicht. De verdachten zijn vervolgens weggelopen. De ingeseinde politie hield de verdachten aan op de Hekkensteeg.

Ter Aar Inbraak in bedrijf In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 februari is ingebroken in een supermarkt aan De Strooplikker. Om de winkel binnen te kunnen heeft men een raam bij de ingang ingeslagen. Vervolgens werd binnen een rolluik vernield waarna er rookwaren werden weggenomen. Vrijdag 9 februari was al op dezelfde wijze ingebroken in deze winkel.

Leiderdorp Aanhouding na mishandeling De politie heeft donderdagavond, 15 februari, een 16 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De verdachte kreeg ruzie met een bewoner op de Bijdorp nadat hij eerst op de woning had gespuugd. De verdachte stelde zich agressief op en sloeg de bewoner meerdere keren. Een getuige belde de politie. Ter plaatse gekomen werd een agent direct bedreigd door de verdachte. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig waarbij hij kans zag de agent die hij bedreigd had in de zij te trappen. De agent liep zwaar gekneusde ribben op. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Krimpen aan de Lek/Bergambacht Controle snelheid De politie heeft donderdag 15 februari een snelheidscontrole gehouden op de Molendijk in Krimpen aan de Lek en op de Lekdijk-West in Bergambacht. Er werden zes processen verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid was 89 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --