Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Politie onderzoekt beroving vrouw (65)       |
De politie onderzoekt de beroving van een 65 jarige vrouw uit Harderwijk die plaats vond in haar woning aan de Irenelaan op 5 februari j.l. De vrouw werd door vermoedelijk drie mannen vastgebonden en bedreigd. De overvallers hebben een geldbedrag en sieraden meegenomen.

De vrouw hoorde rond 21.45 uur gestommel in haar woning en werd direct daarna door gemaskerde mannen vastgepakt, op een stoel vastgebonden en bedreigd. Onderwijl werd haar woning doorzocht en werden een geldbedrag en sieraden weggenomen. Na het vertrek van de daders kon de vrouw zich losmaken en hulp inroepen. De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart. De vrouw is slachtofferhulp aangeboden. Een buurtonderzoek heeft tot op heden geen concrete aanknopingspunten opgeleverd.

De politie verzoekt getuigen die op de 5e februari j.l. in de Irenelaan iets opvallends hebben gezien of andere die over deze beroving informatie hebben, dit te melden via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000

|     |Epe - Automobilist schept fietser                         |
Een 66-jarige fietser uit Epe is op donderdag (15/02) op de Kerkstraat geschept door een 54-jarige automobilist uit Epe toen laatstgenoemde waarschijnlijk moest uitwijken voor een overstekende hond. De fietser raakte licht gewond is voor nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 19.10 uur bij de politie binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist op de Kerkstraat reed en daarbij uit de richting van Wissel kwam. In een bocht moest hij vermoedelijk voor een overstekende hond uitwijken. Tijdens deze uitwijkmanoeuvre schepte hij de fietser die daar op dat moment reed. De fietser is voor nader medisch onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen niet bekend.

|     |Putten - Met 112 km/u over de Van Geenstraat              |
De politie heeft op donderdag (15/02) het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Putten ingevorderd toen hij met 112 km/u over de Van Geenstraat reed. Justitie beslist over de teruggave van het document.

De jongeman werd omstreeks 19.30 uur, tijdens een snelheidscontrole door agenten met de lasergun betrapt. Na correctie bleek de snelheid van de jongeman 112 km/u te zijn. Op de Van Geenstraat is 50 km/u toegestaan. De jongeman moest direct zijn rijbewijs inleveren. De Officier van Justitie neemt een beslissing over de teruggave van het document.

|     |Wezep - Automobilist over de kop op A28                   |
Een 29-jarige automobilist uit Zwolle is op donderdag (15/02) gewond geraakt toen hij op de A28 bij het naderen van een afrit de macht over het stuur verloor en met zijn auto over de kop sloeg. Hij is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte beschadigd en moest worden afgesleept.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 10.00 uur binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de Zwollenaar op de A28 reed en daarbij uit de richting van Zwolle kwam. Toen hij afremde om de afslag naar 't Harde te kunnen nemen, verloor hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en begon te slingeren, waarna hij in de rechterberm terechtkwam en vervolgens over de kop sloeg. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte zodanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept.

|     |Ermelo - Inbraak in woning                                |
Een woning aan de Julianalaan is op donderdag (15/02) het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer een DVD-speler en een laptop verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt gevraagd om contact op te nemen.

De diefstal heeft overdag tussen 10.30 uur en 20.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een raam te forceren. Eenmaal binnen heeft men onder meer een laptop en een DVD-speler weten weg te nemen.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen van de inbraak om contact op te nemen. Ook mensen die andere informatie hierover hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Auto weg na inbraak in woning                |
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag (16/02) in een woning aan de Rooseveltlaan ingebroken en vervolgens vanuit een garage een auto weggenomen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt gevraagd om contact op te nemen.

De inbraak heeft tussen donderdagavond 22.00 uur en vrijdagochtend 04.30 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door het slot van de achterdeur te manipuleren. Eenmaal binnen heeft men onder meer de hand weten te leggen op de sleutels van een auto die in een aangrenzende garage stond geparkeerd. Vervolgens heeft men deze auto weggenomen. Het gaat om een blauwe Renault Megane Scénic voorzien van het kenteken 95-FS-BS. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen van de inbraak om contact op te nemen. Ook mensen die andere informatie hierover hebben of weten waar de auto nu is, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Epe - Fietskijkdag bij politie Epe                        |
Het politieteam van Epe houdt zaterdag 24 februari a.s. een fietskijkdag bij het politiebureau aan de Heerderweg. Van 10.00 uur tot 10.30 uur kunnen gedupeerden die de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, op het bureau komen kijken of hun tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat. Wanneer hun fiets wordt aangetroffen wordt deze meegegeven.

Kopen Tussen 10.30 tot 11.00 uur kunnen gedupeerden die hun fiets niet hebben aangetroffen, een achtergebleven fiets kopen. De kopers dienen wel een aangiftebewijs te overleggen. Alle aangetroffen fietsen, ook uit Vaassen, Emst en Oene worden op het bureau in Epe opgeslagen.

|     |Nunspeet - Dankrijdster rijdt door na drie maal schade    |
Een 33-jarige vrouw uit Nunspeet is donderdagavond (15/2) door de politie aangehouden nadat ze kort daarvoor drie maal een aanrijding veroorzaakte en daarbij telkens doorreed. Op het politiebureau blies zij 1,4 promille. Haar rijbewijs is ingenomen.

De incidenten begonnen kort voor 19.00 uur op de kruising Brinkersweg / Laan in Nunspeet. De vrouw verleende geen voorrang aan de van rechts naderende personenauto bestuurd door een 21 jarige Nunspeter, waardoor lichte schade aan diens auto ontstond. De vrouw reed echter door, waarna de 21 jarige bestuurder achter haar aan reed. Even verderop, op de Laan ter hoogte van de Aldi -supermarkt kon de jongeman naast haar gaan rijden, omdat zij vaart minderde en hij meende dat ze zou gaan stoppen. De vrouw gaf echter gas, raakte een andere personenauto en botste vervolgens voor de tweede keer tegen de auto van de 21 jarige automobilist.

De vrouw stond daarna stil met haar auto, waarop de Nunspeter uitstapte en de vrouw aansprak op haar rijgedrag. Omdat het overige verkeer vastliep besloot de 21 jarige zijn auto aan de kant te zetten, om de schade met de vrouw te kunnen afhandelen.

De bestuurster maakte hiervan gebruik en reed vervolgens opnieuw weg van deze plaats van het ongeval. De gealarmeerde politie trof de auto van de vrouw kort daarna geparkeerd aan, op de Oosteinderweg. Ze bleek zelf in de omgeving bij een kennis binnen te zijn. Ze werd daar aangehouden, bleek onder invloed van alcohol en werd naar het bureau overgebracht waar ze bij de ademanalyse 1,4 prom blies. Haar rijbewijs werd ingenomen en een proces-verbaal volgt.

bert top 055 - 548 60 58

---- --