Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 15 februari 2007

Groene vacatures voor vrijwilligers op nieuwe website

Natuurwerk Noord-Holland, de website die vraag en aanbod koppelt op het gebied van "groen" vrijwilligerswerk, is voortvarend van start gegaan. Nog geen twee maanden na het online gaan van deze vacaturebank, hebben meer dan 25 organisaties zich aangemeld, zijn er ruim 50 verrassende vacatures te vinden en worden er zo'n 20 interessante cursussen aangeboden.

De vacaturesite biedt voor elk wat wils. Van schipper voor een excursieboot tot tuinbeheerder en van educatief medewerker tot bestuurslid. Maar er zijn ook overeenkomsten. Het betreft allemaal vrijwilligerswerk en in alle gevallen voor organisaties die zich bezighouden met natuur, milieu, landschap en duurzaamheid in Noord-Holland. De organisaties presenteren op de site ook een divers aanbod aan cursussen.

Met het online gaan van www.natuurwerk.nl/noordholland heeft Noord-Holland zich aangesloten bij Natuurwerk Nederland. Dit landelijke platform wil ondersteuning bieden aan alle organisaties op het gebied van natuur, milieu en landschap die met vrijwilligers werken én wil potentiële vrijwilligers helpen aan passend vrijwilligerswerk. Noord-Holland stelt zich als extra doel het aantal jongere vrijwilligers te verhogen.

Er wordt volop gewerkt om de komende maanden het aanbod verder uit te breiden en om het aantal bezoekers van de website te verhogen. Organisaties in Noord-Holland die gebruik willen maken van dit platform, kunnen zich aanmelden op de site.

Natuurwerk Noord-Holland is een project van IVN Consulentschap Noord-Holland en Landschap Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Nationale Postcode Loterij en VSBfonds.