Gemeente Bronckhorst
---


Welzijn voor ouderen in Bronckhorst gezamenlijk opgepakt

De gemeente Bronckhorst heeft een ouderenbeleid vastgesteld. Hierin is opgenomen dat de gemeente zich speciaal inzet voor ouderen vanaf 75 jaar en kwetsbare groepen zoals alleenstaanden, ouderen uit lagere inkomensgroepen, allochtone ouderen, ouderen met rouwproblematiek, chronisch zieken etc. vanaf 55 jaar.

De gemeente werkt er aan om vanuit de vraag van de doelgroep een samenhangend pakket aan voorzieningen aan te bieden die de zelfstandigheid bevordert en hen in staat stelt de regie over het eigen bestaan zo lang mogelijk zelf te voeren. In de gemeente Bronckhorst zijn vooral de stichtingen Welzijn Ouderen en de Hulpdiensten actief voor ouderen. De gemeente heeft bij het opstellen van het ouderenbeleid zeer nauw contact gehad met deze instanties.

Eén aanspreekpunt
In haar ouderenbeleid heeft de gemeente opgenomen het belangrijk te vinden om vanuit de organisaties die voor ouderen werken één aanspreekpunt te hebben om afspraken mee te maken over de uitvoering van het ouderenbeleid in Bronckhorst. De organisaties hebben dit signaal opgepakt en dit heeft geresulteerd in de oprichting van de stichting Samenwerken Welzijn Bronckhorst.

Op 22 februari 2007 tekenen vertegenwoordigers van de al langer bestaande stichtingen Welzijn Ouderen (SWO) Hummelo, Keppel en Drempt, Vorden en Steenderen en de nieuw gevormde stichtingen Welzijn Ouderen in Hengelo en Zelhem voor hun samenwerking in de overkoepelende stichting Samenwerken Welzijn Bronckhorst. Dit gebeurt bij notariskantoor Klein Burink in Zutphen.

Voor meer informatie over de nieuw op te richten stichting kunt u conatct opnemen met de heer W. Enzerink uit Vorden, tel. (0575) 55 20 61

Hengelo Gld., 17 februari 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --