TenCate krijgt goedkeuring Deens Ministerie van Justitie .... 16.02.2007 / 17:51 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Koninklijke ten cate

Koninklijke ten cate

TenCate krijgt goedkeuring Deens Ministerie van Justitie voor overname Roshield

ALMELO, Nederland, February 16 /PRNewswire/ --
TenCate heeft definitieve goedkeuring verkregen van de Deense autoriteiten voor de overname van Roshield (www.roshield.dk). De overnamesom bedraagt EUR 34,7 miljoen.

Roshield is een leidende onderneming op de Europese markt voor antiballistische voertuigenbepantsering en persoonlijke bescherming en heeft zich ontwikkeld tot een sterke ontwerppartner voor voertuigenproducenten op het gebied van antiballistische bescherming. Projecten op het gebied van voertuigenbescherming zijn maatwerk, dat tevens toegesneden moet zijn op specifieke dreigingniveaus. Antiballistische bescherming wordt momenteel breed toegepast binnen het militaire personenvervoer, vooral door landen die betrokken zijn bij vredesmissies.

De acquisitie zal een aanmerkelijke positieve bijdrage leveren aan de winstontwikkeling van de TenCate Aerospace & Armour Composites-groep. Roshield heeft onlangs belangrijke meerjarenorders verkregen voor een bedrag van circa EUR 20 miljoen, onder meer voor de bepantsering van bestaande legertrucks (add-on armour) en antiballistische bescherming voor verschillende typen schepen, waaronder patrouilleboten.

TenCate marktleider in bepantsering en persoonlijke bescherming

Roshield zal deel uitmaken van de TenCate Aerospace & Armour Composites-groep. TenCate neemt een leidende positie in op de Europese markt voor persoonlijke bescherming en voertuigbepantsering. Op de Aziatische en Amerikaanse markt heeft TenCate haar positie de laatste jaren versterkt als leverancier van hoogwaardige composietmaterialen aan de armour-industrie.

De activiteiten van TenCate op het gebied van beschermende (brandwerende) weefels vormen hierbij een complementaire markt voor persoonlijke bescherming binnen de defensiemarkt.

Almelo, 16 februari 2007

Koninklijke Ten Cate nv