Ingezonden persbericht


Spinvis & Metropole Orkest tijdens de Nederlandse Muziekdagen 2007

Op zaterdag 17 februari staat multi-instrumentalist en singer-songwriter Spinvis samen met het Metropole Orkest op het podium van de grote zaal. Speciaal voor de Nederlandse Muziekdagen (16 t/m 18 februari in Vredenburg) componeerde hij een nieuw stuk: Afdaling in de ingewanden. Dit werk beleeft dus op zaterdag 17 februari zijn wereldpremière!

Tijdens zijn optreden zal er van alles gebeuren op het podium. Het stuk is samengesteld uit tekst, liedjes, instrumentale stukken, video, dans, samples en belichting. Mezzosopraan Margriet van Reisen en trompettist Hans Dagelet (die trouwens ook zal gaan dansen!) vergezellen Spinvis op het podium.

Behalve het werk van Spinvis klinken er op deze avond ook twee werken van de eigenzinnige musicus en trompettist Willem Breuker, te weten Export Vivaldi, op. 156 en Wuivend Riet (hoboconcert). Solist is Bart Schneemann; m.m.v. Beatrix Pipe Band.

Het belooft een bijzondere en eigenzinnige avond te worden in de beste traditie van de Nederlandse Muziekdagen! Kaarten kosten ¤25,- en zijn te bestellen via www.vredenburg.nl of bel met de kassa (030) 2314544.

Het gehele programma is te vinden op www.nederlandsemuziekdagen.nl NOOT VOOR DE REDACTIE/