Partij van de Arbeid

Den Haag, 07 februari 2007

PvdA houdt formatiecongres in Zwolle

De PvdA houdt haar formatiecongres op zaterdag 17 februari 2007 in de Regardz Nieuwe Buitensociëteit, Stationsplein 1 te Zwolle. Hiermee komt het eerder geplande congres van 10 februari te vervallen. Het congres begint om 10.00 uur.

Het congres van de PvdA spreekt zich uit over het regeerakkoord en de bewindsliedenploeg. Ook wordt de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer vastgesteld en worden de lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart gepresenteerd. Partijvoorzitter Michiel van Hulten, lijsttrekker voor de Eerste Kamer Han Noten en politiek leider Wouter Bos zullen het congres toespreken.

In de PvdA heeft het congres de taak de Tweede Kamerfractie, op basis van het eindresultaat van de onderhandelingen, te adviseren over het wel of niet toetreden tot het kabinet. Het PvdA-partijbestuur hecht eraan dat leden nu eerst hun mening kunnen geven over het regeerakkoord. PvdA-afdelingen organiseren in de periode van 9 tot en met 15 februari bijeenkomsten waar het akkoord wordt besproken (in de bijlage treft u een lijst met locaties aan). Fractieleden zijn bij deze bijeenkomsten aanwezig om het akkoord toe te lichten. Het partijbestuur neemt de uitkomsten van de bijeenkomsten mee bij het opstellen van zijn advies aan het congres. Dit advies wordt de avond voor het congres, 16 februari, opgesteld.

In verband met beschikbare ruimte, verzoeken wij u zich uiterlijk vrijdag 09 februari aan te melden bij Chantal Linnemann 070 - 318 26 94 of c.linnemann@tweedekamer.nl



Partij van de Arbeid