Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 9 februari 2007

Voorjaarsvakantie in het Keringhuis (17 februari t/m 4 maart)

Puzzeltocht en kinderrondleidingen in het Keringhuis

Hoek van Holland - In de voorjaarsvakantie heeft het Keringhuis, Publiekscentrum Water diverse activiteiten op het programma staan, zoals kinderrondleidingen en puzzeltochten. De toegang tot het Keringhuis is gratis (aan rondleidingen zijn wel kosten verbonden). In dit leuke en boeiende informatiecentrum participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. Het Keringhuis bevindt zich naast de imposante Maeslantkering.

Extra kinderrondleidingen
In de voorjaarsvakantie is er bijna iedere dag een speciale kinderrondleiding, die ook voor volwassenen erg interessant is. Tijdens zo'n rondleiding wordt uitgelegd hoe we ervoor zorgen dat Zuid-Holland niet overstroomt en hoe de indrukwekkende Maeslantkering precies werkt. Daarna volgt een bezoek aan het buitenterrein van de Maeslantkering en de rondleiding wordt afgesloten met proefjes. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn deze instaprondleidingen op 17, 18, 19, 21, 23, 24, 25, 26, 28 februari en op 2, 3 en 4 maart om 13.30 uur.

Er zijn ook reguliere rondleidingen voor zowel kinderen als volwassenen in de voorjaarsvakantie, deze zijn op 17, 18, 24, 25 februari en op 3 en 4 maart in de regel om 11.30 en om 15.00 uur. Een rondleiding kost ¤ 3,,50 per volwassene en ¤ 1,65 per kind. Reserveren wordt aangeraden, want vol is vol. Ieder weekend zijn er ook instaprondleidingen, de tijden hiervoor zijn te vinden op de website www.keringhuis.nl.

Voorjaarspuzzeltocht
In de voorjaarsvakantie is er ook een speciale puzzeltocht waarbij kinderen vragen moeten beantwoorden over de Maeslantkering en over waterbeheer in Zuid-Holland. Als kinderen de speurtocht inleveren bij de balie krijgen ze een leuke verrassing. De voorjaarspuzzeltocht is gratis af te halen bij de receptie in het Keringhuis.

Toegang gratis bij het Keringhuis, Publiekscentrum Water Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over waterbeheer en over de Maeslantkering. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis (aan rondleidingen zijn wel kosten verbonden) en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (keringhuis@podium.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Dit restaurant is tot 1 maart alleen in de weekenden geopend, na 1 maart heeft het restaurant dezelfde openingstijden als het Keringhuis. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222
email: keringhuis@podium.nl
internet: www.keringhuis.nl